Koszorúzással és diákműsorral vette kezdetét a Széchenyiváros Hete rendezvénysorozat

2023. 09. 18., 11:55
Hétfőn délelőtt vette kezdetét a Széchenyiváros Hete rendezvénysorozat. A hagyományoknak megfelelően idén is megemlékezéssel és koszorúzással tisztelegtek a városrész névadója előtt az Aradi vértanúk terén elhelyezett Széchenyi István-szobornál.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 20 képet tartalmaz

Az Aradi vértanúk terén, a Széchenyi István-szobornál indult útjára idén is a Széchenyiváros Hete rendezvénysorozat ma délelőtt. Az eseményen részt vettek a városrész iskoláinak intézményvezetői és diákjai. Az egybegyűltek megemlékeztek a legnagyobb magyarról, a városrész névadójáról születésének 232. évfordulója alkalmából.

A hagyománynak megfelelően a Kecskeméti Szakképzési Centrum Széchenyi István Technikumának tanulói emlékeztek vissza gróf Széchenyi István tetteire és életének fontosabb momentumaira. A megemlékezésen, valamint a Széchenyiváros Hete rendezvény első programján részt vett a városvezetés nevében Engert Jakabné alpolgármester, valamint Szamler László önkormányzati képviselő.

Az ünnepség zárásaként a résztvevők elhelyezték az emlékezés virágait. A Széchenyiváros Hete alatt, vagyis egész héten, minden korosztályt megcélozva, színes programokkal várják a városrész lakóit.

Íme a részletes programokért kattintson IDE!