Közel 10 millióval támogatta a kórházat a Jurátus Hungary Kft.

2023. 03. 31., 14:06
Átadta közel 10 millió forintos adományát a Jurátus Hungary Kft. a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Invazív Kardiológiai Osztályának. Március 11-én rendezték meg ugyanis a Jó Szívvel Tavaszköszöntő Jótékonysági Estélyt, majd egy árverést, melyeknek köszönhetően összegyűlt a hatalmas adomány. A két esemény célja az volt, hogy egy 11,4 millió forintos mobil betegőrző monitort vásároljanak az osztály javára.

A báli szezon utolsó eseményeként szervezte meg március 11-én a Jurátus Hungary Kft. a Jó Szívvel Tavaszköszöntő Jótékonysági Estélyt, mellyel az Invazív Kardiológiai Osztály eszközbeszerzését kívánták támogatni a Kecskeméti Szív és Érgyógyászatért Alapítványon keresztül.

– Sokat hezitáltunk azon, hogy ebben a mindenki számára nehéznek tűnő időben megmerjük-e ezt tenni. De úgy gondoltuk, hogy ebben az időben is kötelessége azoknak, akik ezt megtehetik, valamiféle jó célt támogatni. Jó célt pedig könnyű volt találnunk – nyilatkozta dr. Kócsó Sándor, az estély szervezője.

A gyűjtés célja egy 11.4 millió forint értékű mobil betegőrző monitorrendszer megvásárlása volt. Végül közel 10 millió forint gyűlt össze az estélyen, valamint az azt követő napon megtartott árverésen, ahol Nagy Krisztián, a KTE csapat sztárjának a meze 1.200.000 forintért kelt el Hovány Márton jóvoltából.

– Egy mobil betegőrző monitorrendszer megvásárlására fordítjuk ezt az összeget, amely a jelenlegi betegőrző monitorrendszerünket fogja kiegészíteni. A pacemeker profil indításával nagyobb betegmonitorozálási kapacitásra lesz szükség az osztályunkon, így nem 8, hanem 12 beteget fogunk tudni monitorozni, ráadásul 4 beteget úgy, hogy nem lesznek ágyhoz kötve
— részletezte dr. Berta Balázs, az Invazív Kardiológiai Osztály osztályvezető főorvosa.

Dr. Gondos Miklós, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház főigazgató a mai átadón elmondta, az Invazív Kardiológiai Osztály fejlesztése ebben az évben nagyot lép előre, hogy a megyében hiánypótló módon szélesítsék szakmai profiljukat. A pacemakerrel kapcsolatos beavatkozások elindításának érdekében folyamatban vannak a tárgyalások a humánerőforrás és az eszközpark fejlesztése terén is.

Kovács László Zsolt, a Jó Szívvel Tavaszköszöntő Jótékonysági Estély szervezője kiemelte, hogy még ma is érkezett adomány, így összesen 9 millió 890 ezer forinttal tudják támogatni a kórházat.

B. Tóth Katalin a Kecskeméti Szív és Érgyógyászatért Alapítvány titkára az eseményen elmondta, ez a majdnem 10 millió forint az invazív kardiológiai osztály történetének legnagyobb adománya.

Kapcsolódó cikk