Közel 250 fiatal versengett a 6. Tanévzáró Fesztiválon

2023. 06. 16., 14:06
Az M. Bodon Pál Zeneiskola koncertjével indult pénteken délelőtt a 6. Tanévzáró Fesztivál Kecskeméten. 15 középiskolás csapat vett részt a Tanévzáró futamon, melyen ügyességi versenyek, logikai feladatok, erőnléti próbák várták a fiatalokat. Este bulival folytatódik a program a Vasútparkban, ahol kecskeméti együttesek és DJ-k is bemutatkoznak.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 28 képet tartalmaz

A felhőtlen szórakozástól volt hangos ma Kecskemét főtere. Kezdetét vette ugyanis a 6. Tanévzáró Fesztivál. Szemereyné Pataki Klaudia köszöntötte a fiatalokat. Mint mondta, a mai nap célja, hogy érezzék jól magukat, kapcsolódjanak ki, és készüljenek fel a következő tanévre. A polgármester párhuzamot vont a felújított Városházán dolgozó szakemberek, valamint a mostani középiskolások, a különböző szakmák tanulói között.

– Van miért tanulni, hiszen mindenféle munkára lehetünk büszkék - a művészettörténésztől kezdve a bádogosig, a jogásztól kezdve a közbeszerzőn át a közgazdászig – akik részt vettek a felújításban. Ez is egy nagy csapatmunka eredménye
— hangsúlyozta a polgármester. Hozzátette, a versenyek helyszínei közé bekerült a Városháza Látogatóközpont is.

Kecskemét új turisztikai látnivalója csupán az egyik állomás volt abból a 21-ből, amelyek mindegyikét teljesítenie kellett a 15 csapatnak.

Trónok harca az M. Bodon Pál Zeneiskola diákjainak és tanárainak előadásában

Egy fantasztikus produkcióval vette kezdetét az ide Tanévzáró Fesztivál

Közzétette: Hiros.hu – 2023. június 16., péntek

– Érdekes és kihívásokkal teli programokkal készültünk a fiataloknak, ügyességi versenyek, logikai feladatok, erőnléti próbák várták a kecskeméti középiskolásokat. A cél az volt, hogy legyen méltóképpen zárhassák a tanévet, így mehessenek majd pihenni a nyári szünetre a fiatalok – mondta Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő, a program szervezője.

A futamon városi és megyei középiskolások is részt vettek. Délután is folytatódnak a programok, a Vasútparkban helyi együttesek és DJ-k is fellépnek.

A témával bővebben a KTV Kiemelő magazinja foglalkozik.