Közel félmillió forint adományt gyűjtött a Lions Club a Hírös Rescue Teamnek

2023. 03. 02., 15:09
Közel félmillió forint adományt gyűjtött össze az Első Kecskeméti Lions Club a Hírös Rescue Team számára. Az összeget tegnap délután adta át a Club a kecskeméti kutató-mentő csapatnak. Az Életmentés földrengés után című eseményen Trencsényi Péter, a Hírös Rescue Team alapítója beszámolót is tartott a Katona József Könyvtárban törökországi tapasztalataikról.
A galéria 31 képet tartalmaz

Újabb segítség érkezett a decemberben a megszűnés szélére jutott Hírös Rescue Team javára. Ezúttal az Első Kecskeméti Lions Club indított gyűjtés a kecskeméti kutató-mentő csapatnak, akik több napon keresztül vettek részt abban a heroikus küzdelemben, amely a földrengés sújtotta Törökországban zajlott.

A figyelem, a fókusz már korábban rájuk terelődött. Többször szerepeltek az elmúlt időszak híreiben és ismertük a nagyon komoly munkájukat. Tudtuk azt is, hogy kihívásokkal küzd a szervezet
— idézte fel Ditzendy Károly Arisztid, az Első Kecskeméti Lions Club alelnöke.

A Club a 30 éves évfordulójuk alkalmából szervezett ünnepségen indította el a gyűjtést, melyhez nemcsak a tagok, hanem civilek is csatlakoztak.

Jó, hogy van egy ilyen csapat Kecskeméten is, hiszen ők nemcsak a földrengés során tudnak segíteni, hanem úgy tudom, hogy 2022-ben is 13 eltűnt személyt, gyermeket találtak meg. Használjuk ki azt, hogy a figyelem középpontjába került a csapat. Azt gondoltuk, hogy ezzel az akcióval nem csupán pénzt tudunk számukra gyűjteni, hanem ismertséget is
— fogalmazott Ladányi Kovács Zoltán, az Első Kecskeméti Lions Club tagja.

Közel félmillió forint adomány gyűlt össze a Hírös Rescue Team számára. Az összeget tegnap délután adta át az Első Kecskeméti Lions Club a Katona József Könyvtárban a kutató-mentő csapatnak az Életmentés földrengés után című eseményen, ahol Trencsényi Péter beszámolót is tartott törökországi tapasztalataikról. A Hírös Rescue Team alapítója elmondta: lesz helye a pénznek, sok tervük van.

A működési költségünk egy részét arra fordítjuk, hogy tudjunk menni menteni, ezenkívül nyári tábort szeretnénk gyerekeknek tartani, ahol kipróbálhatják a speciális mentést és a rendőrök, mentők, tűzoltók, katonák munkáját. További programokat is tervezünk, például gyerekeknek elsősegélynyújtás, újraélesztés oktatását. Fontos, hogy tudjuk folytatni ezt a fajta tevékenységünket is
— sorolta Trencsényi Péter.

Az Első Kecskeméti Lions Club folytatja szolgálatát, ugyanis az önkormányzattal közösen egy újabb gyűjtést indítottak a földrengés károsultjainak javára. A Malom Központban 17 és 18 óra között minden nap, a piacon minden hétvégén reggel 8 és 9 között, illetve az Auchan áruházban szombaton és vasárnap 11 és 12 között lehet adakozni március 15-ig.