Közgyűlés: béke honoljon a városban

2023. 05. 25., 13:55
„Figyelnünk kell arra, hogy Kecskeméten a kampány nem durvulhat el, nemes vetélkedésből nem válhat egy sárdobálássá.” Ezt Dr. Fekete Gábor önkormányzati képviselő mondta a mai közgyűlésen, napirend előtti felszólalásában. A helyi Fidesz-KDNP frakcióvezetője kiemelte, a választásig hátralévő időszakban béke honoljon a városban, és a főszerep a kecskemétiekért végzett munkáé legyen.

„Felszállt a füst, kitűzték az önkormányzati választások időpontját. A kecskemétiek több mint egy év múlva, 2024. június 9-én fognak dönteni a város jövőjéről.” Ezzel kezdte napirend előtti felszólalását dr. Fekete Gábor önkormányzati képviselő. A helyi Fidesz-KDNP frakcióvezetője elmondta, figyelni kell arra, hogy Kecskeméten a kampány nem durvulhat el, nemes vetélkedésből nem válhat egy sárdobálássá. Dr. Fekete Gábor azt is hangsúlyozta, hogy a választásig hátralévő időszakban béke honoljon a városban, és a főszerep a kecskemétiekért végzett munkáé legyen.

-Például dolgozunk egy támogatási konstrukción, mely a 28 év alatti kecskeméti fiatalok önálló lakhatását célozza, egy bérelt lakás bérleti díjához történő hozzájárulás formájában. A 28 év feletti, huzamosabb ideje önkormányzati lakást bérlő fiataloknak pedig lehetőséget szeretnénk adni arra, hogy jogosultak legyenek bérelt lakásuk megvásárlására - mondta dr. Fekete Gábor, kormánypárti önkormányzati képviselő.

A kecskemétiekért végzett munka kapcsán példaként említette dr. Fekete Gábor a félárvák, árvák támogatásáról szóló rendelet módosítását valamint azt is, hogy bővítik a szociális rendelet támogatási palettáját.

-Ezentúl sokkal szélesebb körben lesz lehetőség a lakosság számára a kiadások csökkentésére. A rendeletmódosítás a fogyatékkal élők számára valamint a nyugdíjasok számára is plusz lehetőséget ad. Segítjük továbbá a civileket, legjobb példa erre, hogy a Nemzeti Orvosbiológiai Alapítvány kecskeméti képzési programjához 4 millió forintot biztosítunk - fogalmazott a képviselő.

A helyi Fidesz-KDNP frakcióvezetője reméli, számíthatnak a baloldali képviselőkre, hogy partnerei lesznek Kecskemét békéjének, a kecskemétiek nyugalmának megőrzésében egészen a hivatalos kampányidőszak kezdetéig.