Közrendvédelmi akció zajlott Kecskemét térségében

2023. 07. 10., 13:44
Összehangolt járőrözést tartottak a hatóságok július 7-én pénteken a Kecskemét környéki településeken. Az akció keretében közel 30 rendőr, polgárőr és városrendész vonult az utcákra, hogy ellenőrizze az autósokat, a külterületi ingatlanokat és felderítsék az illegális hulladéklerakó helyeket.
Fotó: Molnár H. Boglárka
A galéria 33 képet tartalmaz

Sorra ellenőrizték az autósokat július 7-én pénteken Helvécián. Az összehangolt akció során közel 30 rendőr, polgárőr és városrendész dolgozott együtt. A hatóságok képviselői nem csupán a sofőröket vizsgálták át, központi szerepet kapott az illegális hulladéklerakó helyek felderítése is, amely a tanyavilágban nem egy egyszerű feladat.

-Sok helyre nem is tudunk bemenni, maximum lóval. Van egy siklóernyős tagunk, aki ha szabad segít nekünk. A segítsége révén tudjuk azonosítani a pontos helyet. Ha tudunk odamegyünk, ha nem, akkor jelezzük a rendőrség, vagy a közterület felügyelet fele - nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Kovács László, a Kadafalvi Polgárőr Egyesület titkára.

Az akció során kiemelt figyelmet kaptak a tanyás térségek, az ott élők biztonsága.

-A Kecskeméti Városrendészetnek fő feladta ilyen akciók során a külterületi tanyás ingatlanok ellenőrzése, magasabb szintű ellenőrzése, mint a hétköznapokban, valamint a kertvárosi részek átfogó ellenőrzése. Az elmúlt hetekben nagymérvű betöréssorozat zajlott ezeken a területeken, ezt szerencsére sikerült megfékezni összehangolt munkával, ahol együtt dolgoztunk a polgárőrökkel és a rendőrökkel - mondta Suba Ágnes, a Kecskeméti Városrendészet külterületi szolgálatvezetője.

Az összehangolt ellenőrzéseknek mindig vannak eredményei. Volt olyan alkalom, amikor egy eltűnt demens bácsit találták meg télen, éjszaka a polgárőrök.

-Legfontosabb a bűnözők elriasztása, a lakosság biztonság érzetének az erősítése. Főleg a tanyavilágban élő idősek között ez a mozgás nagyon megnyugtató, ezért próbáljuk rendszeresen megszervezni ezeket. Most már Petőfiszállás, Kiskunfélegyháza környékén is csatlakoznak hozzánk - nyilatkozta dr. Mák Kornél, a Kadafalvi Polgárőr Egyesület elnöke.

A közös ellenőrzések legfontosabb célja az, hogy a lakosság érezze, hogy vigyáznak rájuk. A pénteki akció során Helvéciára, Ballószögre, Hetényegyházára, Kadafalvára, valamint Felsőcsalános-Szarkás-Úrihegy területre vonultak ki a hatóságok emberei.