KTE: Fontos siker a ZTE ellen

2023. 10. 28., 15:38
Az OTP Bank Liga 11. fordulójában csapatunk a Zalaegerszegi TE-t fogadta szombaton a Széktói Stadionban. Szabó István együttese hatalmas lelkesedéssel küzdött, hogy megszerezze a három pontot, ami megérdemelten sikerült.

A találkozó első helyzete már az első percben kialakult, Szuhodovszki oldalsó szabadrúgása után Szalai fejelt az oldalhálóba néhány méterről. A 11. percben megint a válogatott hátvéd került a kapu elé, Meszhi csúsztatta be középre a labdát, Szalai a kapust megelőzve viszont fölé csúsztatott. A 13. percben Meszhi lőtt távolról, de nem talált kaput, majd a 21. percben az első zalai helyzetnél Mance kiszorított szögből szintén az oldalhálót találta el. A hazai kapusnak, Vargának a 33. percben volt először dolga, ekkor Mance fejesét kellett védenie, majd ezután Croizet lépett ki a leshatáron, de helyzetét nem tudta értékesíteni. A félidő hátralévő részét azonban már a KTE uralta. A 35. percben jött is a vezető gól, Szabó Alex gyors bedobása után Horváth szép cselt mutatott be, majd beadására Tóth robbant be, aki a kapus kezei elől befejelte a hálóba a labdát, 1-0. A 39. minutumban Horváth lőtt egy hazai szöglet után, tekerése fölé szállt, majd a jobb szélen Szűcs nyargalt hosszú métereken keresztül egészen a gólvonalig, de sem ő, sem Tóth nem tudta a kapuba piszkálni a labdát. A 44. percben az első gólhoz hasonló helyzetet dolgoztak ki a lila-fehérek, ám Tóth fejesét ezúttal kiütötte Dombó. A játékrész utolsó pillanataiban csak megszületett viszont a második találat. Horváth ezúttal a bal oldalon kevergetett, beadása az előre húzódó Szabó Alexet találta meg, aki megszerzete szezonbeli első gólját, 2-0.

A második felvonást is jól indították a kecskemétiek. Az első percekben Vágó került lövőhelyzetbe, de kísérletét blokkolták a vendégek. A 62. percben a szokásos figurával próbálkoztak a hazaiak, Szűcs újabb remek beadására megint Tóth érkezett, de fölé fejelt. Pár minutummal később Szuhodovszki lőhetett jó szögből szabadrúgást, de nem talált kaput. A harmadik gólra viszont ezután már nem kellett sokat várni, ugyanis az öt perce pályán lévő cserejátékos, Zeke fejezett be egy szép akciót, a tizenhatos vonaláról tekert jobbal a hosszú alsóba, 3-0. Hét perccel később Varga is hozzátette a magáét, Mance fejesénél hatalmasat védett, majd egy VAR-vizsgálat után tizenegyest kapott a ZTE, amit Mance értékesített a 82. percben. A hosszabbításban a hazaiaknál még Pálinkás bólintását, a zalaiaknál Szalay szabadrúgását jegyezhettük fel, de többször már nem rezdült meg a háló.

Kecskeméti TE – ZTE FC 3–1 (2–0)

Kecskemét, 2487 néző, Vezette: Rúsz Márton (Aradi József, Berényi Ákos)

KTE: Varga – Szűcs, Szabó A., Belényesi, Szalai, Leoni (Zeke 68.) – Vágó, Meszhi, Szuhodovszki (Zsótér 68.) – Horváth (Iyinbor 96.), Tóth (Pálinkás 77.).  Vezetőedző: Szabó István

ZTE: Dombó – Todoroski (Huszti 46.), Evangelu, Szafronov (Szalay 68.), Csóka (Sajbán 85.) – Szendrei, Kovács B. (Németh 79.), Bedi – Croizet – Meshack (Klausz 46.), Mance. Vezetőedző: Boér Gábor

Gól: Tóth B. (35.), Szabó A. (45+5.), Zeke (72.), ill. (Mance 82. – büntetőből)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu