Kulcsfontosságú meccset nyert meg a KTE-Piroska Szörp

2023. 03. 18., 20:58
Nagyon sűrű a mezőny a férfi kézilabda NB I/B alsóházában, így a KTE számára nagyon jól jött, hogy hazai pályán szoros csatában, három góllal, 34–31-re nyert az OTP Bank-Pick Szeged U21-es csapata ellen.

A forduló előtt a két csapat között 5 pont volt a tabellán. Ősszel szoros meccsen a szegediek 3 góllal, 35–32-re győztek, így a visszavágás reményében léptek pályára a hírös városiak.

A meccs feszült hangulatban és sok hibával kezdődött. Az első gólt a szegediek szerezték Radvánszki révén, míg a Kecskemét első találatára hat percet kellett várni, ezt Horváth Andor szerezte. Ezután beindultak a gólszerzéssel a csapatok, két perccel később már 3-4-es állást mutatott az eredményjelző. A 10. és a 15. perc között Horváth Andor három, Lukács Kornél kétszer vette be a Pick kapuját, mellyel 8-7-re már a házigazda vezetett. Az első félidő második fele rendkívül jó tempóban zajlott, hol a KTE, hol a Szeged állt eggyel jobban. Tekintve, hogy a támadójáték mindkét oldalon jól működött, többet kockáztattak védekezésben a játékosok, aminek az utolsó öt percben öt kiállítás volt az eredménye 3-2-es elosztásban. A szünetben 18-18 volt az állás.

Kettős emberhátrányban kezdte a második felvonást a kecskeméti együttes, ennek ellenére a vendégek nem tudtak betalálni. Sőt, öt percig gólképtelenek voltak a szegediek, amelyet a KTE Deák és Lukács góljaival és 3-0-s rohanással kihasznált. Ekkor először volt háromgólos különbség a csapatok között a mérkőzésen, viszont a szegedii alakulat gyorsan visszajött, a 40. percben 23-22-re módosult az eredmény. Negyedórával a meccs vége előtt Deák, majd Horváth Bálint szerzett lélektanilag is fontos találatot, hiszen így a Szeged egyenlíteni nem tudott, a kecskemétiek tartották előnyüket. Az 51. percben előbb Hunyadi meglőtte második gólját, majd az ellentámadás során kiállították, így a végjátékra őt elveszítette a KTE. Gazsó góljával az 55. percben egy gólra zárkózott a vendégsereg, ekkor időt kért Tóth Norbert, majd kecskeméti találattal folytatódott a meccs. Innen már nem engedte ki a kezéből a győzelmet a KTE, a végeredményt Horváth Bálint állította be, 34-31. 

A Kecskemét ezzel a sikerrel maga mögött tartotta a tabellán a nyakában loholó Salgótarjánt és a Százhalombattát. A hírös városiak legközelebb március 25-én az Eger otthonában lépnek pályára. 

Tóth Norbert vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): - Rettentően fontos mérkőzés volt ez számunkra, hogy megtartsuk a tabellán elfoglalt helyezésünket. Ez sajnos meg is látszódott a fiúkon, hiszen görcsösen kezdtünk. Nehezen ébredtünk fel, nem volt könnyű felvenni a találkozó tempóját. Az egész meccsre jellemző volt, hogy küzdöttünk becsülettel, ám sok hibával játszottunk. A végén ott volt a kezünkben a lehetőség a két pont megszerzésére és boldog vagyok, hogy ezzel éltünk is. Izgalmas, szórakoztató összecsapás volt a közönség számára. Hiszem, ha nem játszunk ilyen görcsösen, könnyebb mérkőzés is lehetett volna, viszont inkább nyerjünk így, mint jó játékkal kikapjunk. Gratulálok minden játékosomnak! Ezzel a sikerrel nagy lépést tettünk előre a céljaink elérése felé.

KTE-Piroska Szörp – OTP Bank-Pick Szeged U21 34 – 31 (18 – 18)

Férfi kézilabda NB I/B, 21. forduló
2023. március 18. szombat, 14:00 óra
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezette: Sándor, Szikszay

A KTE gólszerzői: Lukács K. 8, Szeverényi 6, Horváth A. 4, Csuzi 4, Tóth Sz. 3, Deák 2, Hunyadi 2, Horváth B. 2, Szakály 2, Csengeri 1.

Kiállítások: 10 perc, ill. 10 perc

Hétméteresek: 1/1, ill. 4/3