Indul a báli szezon Kecskeméten

2024. 01. 11., 12:33
Itt a farsangi időszak, amelynek elengedhetetlen része a vidám mulatozás. Január végén Kecskeméten is elindul a báli szezon. A covid miatti kényszerszünet után azonban nem mindegyik szervezet indította újra bálját, de mulatozásra azért így lesz mód a megyeszékhelyen.

Alig ért véget a szilveszteri bulizós időszak, már kezdődik is a báli szezon. A pandémia miatt továbbra is kevesebb bál lesz Kecskeméten, azonban a nagyobb, hagyományos jótékonysági rendezvények meg lesznek tartva. Bár nem lesz minden hétvégén bál, az érdeklődők nem fognak unatkozni.

- A Covid óta nagyon hiányoljuk az orvos bált, amely tudtommal sehol nem került megrendezésre. Korábban az agrárszektornak is volt ilyen jellegű rendezvénye, de voltak kezdeményezések egy-egy egyesület részéről is. Valóban kevesebb a bál Kecskeméten
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Juszkó Anita, a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont igazgatója. 

Az idei mulatozások sorában január 27-én a Hírös Agórában tartja éves bálját a Kecskemét Táncegyüttes. Szintén ezen a napon kerül majd megrendezésre a Four Point by Sheratonban az „Üzleti élet bálja”.

- Nálunk január 27-én indul szezon, amikor a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara nyitja meg nálunk a szezont. Ők az üzleti élet jótékonysági bálját rendezik meg. Szervezés alatt van február 2-án péntek estére egy mérnök est és immár hagyományosan sok éve megrendezésre kerül a jogászbál február első szombatján
— fogalmazott érdeklődésünkre Juszkó Anita.

Évek óta a Hotel Három Gúnárban is több színvonalas jótékonysági bált szerveznek, így lesz ez idén is. Itt is január végén kezdődik a szezon.

- Első a sorban a Rotary Club bálja lesz, amelynek bevétele jótékony célokra fordítódik. Lesznek további báljaink is, így az Első Kecskeméti Lions Club jótékonysági bálja, valamint a Zrínyi Ilona Általános Iskola, a Bolyai János Gimnáziumnak a bálja, a sort a Magyar Máltai Szeretetszolgálat rendezvénye fogja zárni
— tájékoztatott Kurczné Bercsényi Viola, a Hotel Három Gúnár és Rendezvényház értékesítési igazgatója. 

A báli szezon még február 10-én is tart, a Messzi István Sportcsarnokban akkor rendezik meg a Hírös Sportbált. Érdemes tehát megtekinteni az egyesületek, alapítványok oldalait a bálok pontos idejéről és helyéről.