Leukémiával küzd a kétéves Levente - Segítsünk családjának!

Jótékonysági nap a Kecskeméti Vadaskertben

2023. 11. 28., 15:09
Jótékonysági napot tart december 10-én a Kecskeméti Vadaskert. Az állatkert egyik munkatársának gyermekénél a leukémia ritkább és agresszív fajtáját diagnosztizálták szeptember elején. A kétéves kisfiú kemoterápiás kezelést kap, hosszú időt töltött intenzív osztályon életveszélyes állapotban. A gyermeknek csontvelő-átültetésre van szüksége. A jótékonysági napon befolyt összeggel a háromgyerekes édesanyát lehet támogatni.

A kétéves Leventénél szeptemberben diagnosztizálták a leukémia ritkább és agresszív fajtáját. A kisfiú az orvosokat megcáfolva, kitartó kis hősként egy hónapos küzdelem után október 30-án elhagyhatta az intenzív osztályt, azonban továbbra sincs jó állapotban. Édesanyja, Nagy Ágnes a Kecskeméti Vadaskertnél dolgozik állatgondozóként több mint 10 éve.

– Hónapok óta kórházban van a gyermek, ez nagy terhet jelent a családnak lelkileg, anyagilag egyaránt. A Kecskeméti Vadaskert felelősséget érez irántuk, nagyon szeretnénk segíteni a családnak, ezért egy jótékonysági napot szerveztünk támogatásukra
— nyilatkozta Zomboryné Polyák Irén, a Kecskeméti Vadaskert szakmai vezetője.

A későbbiekben csontvelő-transzplantációra lesz szüksége a kisfiúnak, már keresik számára a megfelelő donort. Leventét otthon két testvére, a 13 éves Csongor és a hároméves Lacika, valamint édesapja várja haza. A jótékonysági napot december 10-re szervezi a vadaskert, ahol látványetetésekkel, ajándék arcfestéssel, forró teával várják a vendégeket.

A bevétellel megegyező összegben támogatjuk a családot, hogy tudjanak boldogulni a mindennapokban. Támogatjuk a sok utazást, az előttük álló nehéz műtéteket, a transzplantációt - tette hozzá Zomboryné Polyák Irén.

A jótékonysági napon a gyűjtődobozba is el lehet helyezni külön adományt, valamint az alábbi bankszámlaszámon is lehet segíteni a kisfiút és családját, akik már nehezen bírják anyagilag finanszírozni az utazásokat, a gyógyszereket, a kezeléseket, melyeknek még az elején járnak, és nagyon sok van hátra. A tartalékaik elfogytak, számukra egyre nehezebbek a mindennapok.

Ide várják az adományokat

Kecskeméti Vadaskert Nonprofit Kft. OTP Banknál vezetett számlaszáma: 11732002-20387820-00000000
Megjegyzés: Levente gyógyulásáért

Kapcsolódó cikk