Lezárta a nyomozást a rendőrség a Silver diszkónál történt gyilkosság ügyében

2023. 04. 05., 14:55
Egy 23 évvel ezelőtt Kecskeméten elkövetett emberölési ügyet derített fel a Nemzeti Nyomozó Iroda. A gyilkosok annak idején megpróbálták balesetnek beállítani tettüket, ami sokáig úgy tűnt, hogy sikerült is. Mostanra azonban kiderült, ők sem kerülhetik el a felelősségre vonást.
A galéria 16 képet tartalmaz

Baleseti helyszíneléssel indult, emberölés miatti vádjavaslattal fejeződött be egy 23 évvel ezelőtt indult rendőrségi eljárás. 2000. október 1-jén éjszaka halálos vonatgázolás történt Kecskeméten, a máriavárosi vasútállomás közelében. Az áldozat egy 24 éves helyi fiatalember volt. A baleset után indult államigazgatási eljárás feltárta, hogy az áldozat a halála előtti órákban a Silver diszkóban szórakozott, ahol alkoholt is fogyasztott. Idegenkezűség gyanúja azonban nem merült fel.

Húsz évvel később a rendőrök egy orgazdaság ügyében folytatott nyomozás során olyan információk birtokába jutottak, melyek szerint a baleset nem véletlenül történt, a fiatalembert megölhették. Az áldozat holttestét exhumálták és igazságügyi szakértők vizsgálták meg. Kiderült, hogy koponyáját a vonatgázolás okozta sérülések előtt több ütés is érte.

A Nemzeti Nyomozó Irodának több mint száz tanú kihallgatása és számos bizonyítási kísérlet eredményeképpen sikerült rekonstruálnia a történteket. Kiderült, hogy akkor éjszaka két biztonsági őr – látszólag minden ok nélkül – kivezette a fiatalembert a diszkóból, majd az utcán ököllel és viperával többször megütötték. A magatehetetlen férfit a vasúti vágányokig vonszolták, majd a sínre fektették és magára hagyták. Az emberölés feltételezett elkövetőit, a jelenleg 48 éves N. Tamást és a most 49 éves V. Lajost tavaly novemberben fogták el a rendőrök.

– A büntetőeljárás ügyiratai a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészségre megérkeztek. Legalább egy hónap áll rendelkezésre arra, hogy az eljárás ügyiratait teljes terjedelmében megismerhessék és az indítványaikat, észrevételeiket megtehessék – nyilatkozta dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség szóvivője.

Az ügyészségnek egy hónapon belül kell döntenie a vádemelésről. A két gyanúsított letartóztatásban várja a bírósági tárgyalást.

Emberölés kétszeresen minősített esete miatt életfogytiglanra számíthatnak, és jó esélyük van arra, hogy a bíróság kizárja majd a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét.

Kapcsolódó cikk