Magyar-olasz gazdasági konferencia és tapasztalatcsere Lakiteleken

2023. 10. 11., 14:11
Két nép gazdasági eredményeiből közösen tanulva folytattak komoly szakmai eszmecserét az üzleti világ szereplői ma Lakiteleken a „Magyar-olasz gazdasági konferencián”. Az eseményre neves hazai és olasz üzletembereket hívtak meg, akik napjaink legjellemzőbb gazdasági folyamatait felvázolva próbáltak javaslatokat találni a pénzügyi kihívásokra.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 48 képet tartalmaz

Magyar – olasz gazdasági konferenciát szerveztek ma (szerda)Lakiteleken, a Hungarikum Ligetben. A magyarországi BelleArti Egyesület, a lakiteleki Népfőiskola Alapítvánnyal, a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karával és a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen szervezte meg az előadássorozatot.

- Ha mindennek van története, akkor ebben a történetben a magyar kapcsolatok tovább erősödhetnek. Nyár óta kedvező fordulatot éltünk meg, hiszen olyan kormánya van Olaszországnak, amely a magyar alaptörvénnyel is egy forrás értékű új kapcsolatrendszert építhet ki
— mondta a rendezvényen Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke.

A rendezvényen arra a kérdésre keresték a választ a szakemberek és előadók, hogy az egyes országok pénzügyi berendezkedései, milyen folyamatokat indukáltak az elmúlt 10-20 évben.

- Sok hasonlóság van az olasz és a magyar gazdaságpolitika között. A magyar gazdaságpolitika a patrióta jelzővel illethető. Igyekszik a gazdaságpolitikai irányítás egy önálló, az ország érdekeit elsősorban szemelőtt tartó gazdaságpolitikát folytatni. Ennek fő elemei a családok támogatása, a demográfiai helyzet javítása, a helyi vállalkozások támogatása, illetve mindezek mellett a külföldi befektetések számára egy jó gazdasági környezet létrehozása
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Gaál József, a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Gaál József hozzátette azt is, hogy a vállalkozások számára Magyarország egy adóparadicsom, ha azok mértékét vizsgáljuk világviszonylatban. Az esemény előadói, nemzetközileg elismert közgazdászok, megoldásokat és új rendszerek ötleteit is felvetettek annak érdekében, hogy jobban működő, a kormányok és a családok számára még előnyösebb gazdasági környezet alakulhasson ki. A konferencia a civil érdeklődők számára is lehetőséget nyújtott arra, hogy mélyebben megismerhessék a komolyabb gazdasági összefüggéseket.