Magyar Sport Napja: népszerűek voltak a délutáni sportági bemutatók

2023. 05. 06., 19:06
A Magyar Sport Napja kecskeméti eseményei a délelőtti szakmai előadások után szombat délután sportági bemutatókkal folytatódtak több helyszínen. A fiatalok egy sor sportágat kipróbálhattak a Mercedes-Benz Sport Akadémián, a Messzi István Sportcsarnokban, az Atlétika Centrumban és a Kecskeméti Fürdőben.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 23 képet tartalmaz

A Magyar Sport Napját szombaton egész napos eseménnyel ünnepelték városunkban a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. és a Hírös Sport Nonprofit Kft. közös rendezésében. A reggeli megnyitón elhangzottakról kapcsolódó cikkünkben olvashat bővebben. A megnyitót követően, a délelőtt folyamán edzői sportfórumot tartottak, melyen szakmai előadások követték egymást. A fő témák az edzéselmélet, a diagnosztika a sporttudományok területén, valamint a fair play voltak. Végül a siker egyik fontos zálogáról esett szó: a kommunikáció, valamint az edzők, a szülők és a sportoló háromszögének jó működéséről.

A 14.30-ra meghirdetett sportági "hírös stadionátfutás" a Mercedes-Benz Sport Akadémia mellől indult és ide is tért vissza.

A futáson a birkózók vitték a prímet, a többiek inkább megkezdték a sportági bemutatókat.

A Mercedes-Benz Sport Akadémia épületében a kosárlabdát, a röplabdát, a judót, a birkózást, az ökölvívást és az asztaliteniszt mutatták be az érdeklődőknek, míg az Akadémia parkolójába a rendőrség települt ki balesetmegelőzési programokkal. A gyerekek többek közt "részeg-szemüveget" felhúzva tapasztalhatták meg az ittas közlekedés veszélyeit, de volt aki gokartba vagy más járgányba pattant és körbetekert a kijelölt pályán.

A Messzi István Sportcsarnokban kézilabda-bemutatót tartottak, az Atlétika Centrumban pedig a rögbivel és a gerelyhajítással lehetett ismerkedni. A Kecskeméti Fürdőben úszás- és vízilabda-bemutató volt.

A Magyar Sport Napját 2000 óta ünnepeljük május 6-án, annak emlékére, hogy a Magyar Athletikai Club 1875. május 6-án rendezte meg első nyilvános, szabadtéri atlétikai sportviadalát Budapesten, mely első volt a kontinensen.

A Magyar Sport Napja idei kecskeméti eseményeiről a Kecskeméti Televízió hétfő esti híradójában láthatnak bővebb összeállítást.

Kapcsolódó cikk