Márkás whiskykre és karórákra utazott a sorozattolvaj

2023. 02. 15., 10:00
A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki 2021 februárjában 12 nap alatt 10 lopást követett el Kecskeméten. Ennek során márkás whiskyket és karórákat zsákmányolt.

A vádirat szerint a férfi 2021 februárjában Kecskeméten dohányboltokból, csemegeboltból, áruházból és még egy benzinkútról is lopott márkás, üveges whiskyt. Az elkövető több esetben a magához vett üveggel egyszerűen csak fizetés nélkül kisétált az üzletből. Volt, amikor azt használta ki, hogy az eladó rövid időre elfordult a pulttól, más esetben pedig azt, hogy az eladó épp a kiválasztott ital értékét ütötte be a pénztárgépbe. A lopástól az sem tartotta vissza, hogy a benzinkút és az áruház már bezárt, ekkor a bejárati fotocellás ajtókat feszítette fel. A férfi által ellopott 11 üveg ital összértéke közel 70.000 Ft volt.

A férfi ezen felül két óraszalonból is lopott, mindkét üzletnél betörte a kirakatot, egyszer egy vascsővel, egyszer pedig egy csatornafedővel. A két üzletből összesen 7 órát vitt magával, amelyek összértéke a 300.000 Ft-ot is meghaladta.

A vádlottat az utolsó – az egyik óraüzletben elkövetett – lopása után, a helyszín közelében a kecskeméti rendőrök elfogták és őrizetbe vették.

Az ügyészség a férfit 2 rendbeli lopás bűntettével illetve 8 rendbeli lopás vétségével vádolja. Ezért vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza.

A bűncselekmények helyszínén készült fotók csatoltan, továbbá az ügyészség honlapján (www.ugyeszseg.hu) hamarosan elérhető.

(Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség)