Megérkeztek az Operaházból a Diótörő-kellékek

2023. 11. 16., 17:29
Hatalmas kamion gördült be a Hírös Agóra Kulturális Központ mögé: egyenesen a Magyar Állami Operaházból érkeztek a mesés díszletelemek és kellékek az Agóra önálló rendezésű saját produkciójához, a Diótörőhöz. Az egyik legszebb karácsonyi történet premierje november 26-án lesz Barta Dóra táncművész-koreográfus rendezésében.
A galéria 8 képet tartalmaz

Több száz méter tüll, hatméteres karácsonyfa, korhű pamlag, gyönggyel kirakott tütük, baldachinos ágy, fahintaló, kristály gyertyatartó és még rengeteg színpadi jelmez, kisebb és nagyobb kellékek: a napokban érkezett meg a Magyar Állami Operaház kamionja, telis-tele kellékekkel, melyek mind a Hírös Agóra Kulturális Központ saját rendezésű karácsonyi darabjában, a Diótörőben kapnak majd szerepet.

Az Operaház jelmeztárának elemeit Barta Dóra, a darab rendező-koreográfusa és produkciós menedzsere, valamint az Agóra műszaki kollégái fogadták.

Az egyik legautentikusabb karácsonyi történetet egy tucat alkalommal állítja színpadra az intézmény. Az előadásban kétségkívül a hatméteres karácsonyfa díszletelem lesz az egyik legdominánsabb.

A szuperprodukcióban mind a gyermekszereplőket, mind a táncművészeket az Operától érkezett mesés jelmezekben láthatjuk majd november 26-tól, a premier napjától a Hírös Agóra színpadán.

A kamionról órákig pakolták a kellékeket, melyek egészen december végéig a hírös városban vendégeskednek majd a Diótörőben, a Téli Csodaország részeként.

A Diótörő próbafolyamatáról kapcsolódó cikkünkben számoltunk be korábban.

Kapcsolódó cikk