Megkezdődött a XII. Fedett Pályás Nyílt Szenior úszó OB

2023. 04. 15., 13:28
Hetedik alkalommal kerül megrendezésre a hétvégén a BÁCSVÍZ Kecskeméti Vízmű Sport Club és a Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége szervezésében a Szenior Úszó Egyesületek csapatversenye, valamint a 2023. évi fedett pályás úszóbajnoki címeinek és helyezéseinek döntője.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 49 képet tartalmaz

Közel 1200 rajtot vezényel le a hétvége folyamán a Kecskeméti Fürdő, ugyanis most kerül megrendezésre a XII. Fedett Pályás Nyílt Szenior úszó OB. A verseny egyben biztosítja a felkészülési időt és a szintidő úszási lehetőségeket a Masters Világbajnokságra és Európa-bajnokságra. A versenyen felmérik a teljesítményeket, felállítják az egyesületi, illetve korosztályos rangsort, továbbá biztosítják a versenylehetőséget a hazai és a külföldi versenyzők részére.

A rendezvényen dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő mondta el köszöntőjét.

A sport, a mozgás öröme mindenkinek, minden korosztályban nagyon fontos. Külön öröm számunkra, hogy itt Kecskeméten, ebben a gyönyörű uszodában szervezhettük meg ezt az eseményt. Amit ma itt látunk, csak alátámasztja azt, hogy mennyire népszerű minden korosztályban a sport, itt pedig mindenki megtapasztalhatja a mozgás örömét 
— hangsúlyozta a képviselő.

A rendezvényen több nemzetiség is képviseltette magát. Idén 4 országból 47 egyesület érkezett, és több mint, 300 szenior korú versenyző áll rajthoz a hétvége során; a rajtok száma pedig több, mint 1200. A szenior úszásban a korosztályok már 25 évtől kezdődnek, 25 éves kortól felfelé pedig 5 éves bontásokban vannak a korcsoportok szétosztva. Az idei verseny legidősebb résztvevője 84 éves.

A helyezéseket a versenybíróság az elért időeredmények alapján dönti el a verseny végén. A verseny egyes versenyszámainak első, második és harmadik helyezettjei éremdíjazásban részesülnek korcsoportonként.