Meglepetéskoncerttel köszöntötték az elsősöket

2023. 10. 12., 18:04
Hét általános iskola első osztályosait ajándékozta meg ma délután a Városi Szociális Közalapítvány. Összesen 150 gyermek kapott ajándékcsomagot és különleges koncertélményt az Otthon moziban. Az elsősök hagyományos köszöntése 10 évvel ezelőtt indult el.
Fotó: Harkai György
A galéria 13 képet tartalmaz

Izgatottan gyülekeztek ma délután az Otthon Moziban a város elsősei. A Városi Szociális Közalapítvány ugyanis egy koncerttel lepte meg hét általános iskola tanulóit. Évről-évre 150 gyermek vehet részt az eseményen.

Körülbelül 10 évvel ezelőtt álmodtuk meg azt, hogy az első osztályosokat külön köszöntsük. Egyrészt csináljunk kedvet az iskolához, ahhoz, hogy tanulni érdemes és kell is. És azokat a gyerekeket, akik esetleg nem kaphatják meg azokat a kicsi ajándékokat, vagy éppen még nem tudták őket elhozni se moziba, se színházba, egy kis kulturális élménnyel ajándékozzuk meg 
— hangsúlyozta Horváth Attiláné, a Városi Szociális Közalapítvány elnöke.

A rendezvényen az elsősöknek és kísérőpedagógusoknak Engert Jakabné alpolgármester útravalónak szánt üzenetében azt mondta, a gyermekek most kapják meg az alapokat, így fontos, hogy szeressenek iskolába járni. Ezek az évek alapozzák meg a jövő álmait. Végül a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója Pálfi Tamás köszöntötte a kicsiket.

Már harmadik éve a Lóca együttest hívjuk meg erre a rendezvényre, mert rettenetesen szeretik a gyerekek, és miután a gyerekek mindig újak, így őket is ugyanabban az élményben tudjuk részesíteni, amiben a tavalyi és tavalyelőtti gyerekeket
— folytatta.

Az elsős kicsik a Lóca együttes meglepetéskoncertjét valóban hatalmas örömmel fogadták és nem kellett sok ahhoz, hogy együtt tapsoljanak, énekeljenek a zenekarral.

A Lóca együttes koncertje után a gyerekek tanszerből, tisztálkodási eszközökből és édességből álló csomagot kaptak.