Megújult a Teleki László utcai óvoda

2023. 06. 02., 18:25
Még a tetőt is lecserélték a ma átadott Teleki László utcai óvoda épületén. A Szent Imre Óvodához tartozó intézményt, melyet 350 millió forintból teljesen felújították, ma nyitották meg ismét a gyerekek előtt.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 35 képet tartalmaz

Énekkel és tánccal tértek vissza az óvodások a Teleki László utcai villa-ovi udvarára. Bár kis időre az ide járó 69 apróság más óvodák épületeibe kellett járjon, a kellemetlenség megérte. Az óvodát kívül-belül teljes körűen felújították, nem megfeledkezve az épület eredeti karakteréről sem. 

Belülről modern, de kívülről mindenben megegyezik az eredeti építészeti kivitelezéssel. Gyakorlatilag egy kis "kastély oviról" van szó. Gyönyörűségesen megújult, és nagyon várja, hogy a gyerekek birtokba vegyék
— fogalmazott Papp Zsolt, a Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola igazgatója.

A kicsiknek nem kellett sokat várni. Ma délelőtt dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek áldotta meg az épületet.

Az óvoda a Katolikus Óvodafelújítási Programnak köszönhetően újulhatott meg. A Szent Imre Óvoda összesen 650 millió forintot nyert el a programnak köszönhetően, ebből 350 milliót költöttek a Teleki utcai óvodára. Teljesen lecserélték a tetőt, és gyakorlatilag az eredeti tartófalakon kívül mindent újból építettek, még a gyepet is. Új mászókákat és hintákat is kapott az udvar.

A megújulási hullám azonban itt nem áll meg: nemsokára a maradék 300 millió forintnak köszönhetően a Szent Imre Óvoda másik, Szent Imre utcai épületénél is megjelennek a munkások.