Címke: óvodák
Keresés
Dátum választó
Rendezés
7545 találat
2024.04.17

Intézményfelújítás, új kerékpárút, útfelújítás- TOP Plusz fejlesztések Kecskeméten

Közel kétmilliárd forint értékben indulhatnak el úthálózat illetve intézményi fejlesztések Kecskeméten TOP Plusz forrásból a következő három évben. A programról csütörtöki ülésén dönt a Közgyűlés, de annak részleteiről már az elmúlt napokban is szó volt a szakbizottságok ülésein. Az előterjesztésben szerepel többek között újabb óvodák illetve bölcsődék felújítása, a kiskörút két szakaszának újra burkolása, a Mátyás Király körút egy szakaszának rekonstrukciója valamint új kerékpárút építési is az Arborétum mellett.
2024.04.09

Engert Jakabné és dr. Szentannay Judit az óvodai lisztérzékenység-szűrésekről

Napjaink egyik fontos egészségügyi problémája a lisztérzékenység, amelyet időben felismerve számos súlyos szövődményt kerülhetnek el az érintettek. Az önkormányzat támogatásával a kecskeméti óvodákban a gyermekek ingyenes szűrővizsgálaton vehetnek részt április elejétől. Az eddigi szülői visszajelzések alapján több mint 1.400 gyermeknél végezhetik el a fájdalommentes gyorstesztet, melynek eredménye öt perc alatt rendelkezésre áll. A szűrés egy iránydiagnózist ad, pozitív eredmény esetén szakorvossal kell felvenni a kapcsolatot. A témában Engert Jakabné alpolgármester és dr. Szentannay Judit gyermek-gasztroenterológus szakorvos volt a vendégünk a KTV Kiemelő magazinjának kedd esti adásában.
2024.04.09

Stúdióbeszélgetés

Napjaink egyik fontos egészségügyi problémája a lisztérzékenység, amelyet időben felismerve számos súlyos szövődményt kerülhetnek el az érintettek.
2024.04.08

Lisztérzékenység-szűrés indult a kecskeméti óvodákban

Napjaink egyik fontos egészségügyi problémája a lisztérzékenység, amelynek időben történő felismerése számos súlyos szövődménytől óvhatja meg az érintetteket. Az önkormányzat támogatásával a kecskeméti óvodákban a gyermekek ingyenes szűrővizsgálaton vehetnek részt. A szűrés egy iránydiagnózist ad, ezt követően kell felvenni szakorvossal a kapcsolatot a szülőkek.
2023.09.15

Átadták a kívül-belül megújult Bocskai utcai óvodát

Átadták és megáldották péntek délelőtt a csaknem 600 millió forintból kívül-belül megújult Bocskai utcai óvodát. A negyvenéves épületet másfél év alatt újították fel, gyakorlatilag csak a falakat tartották meg. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszöntőjében kiemelte: a katolikus egyház országos óvodafejlesztési programja keretében három kecskeméti óvoda is megújult vagy újul meg a közeljövőben. A Bocskai utcai óvoda mellett idén júniusban adták át a megújult Teleki László utcai ovit, és hamarosan felújítják a Szent Imre utcai óvodát is. A Bocskai utcai óvoda pénteki ünnepélyes átadásán részt vett Soltész Miklós államtitkár és dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek is.
2023.09.11

Kunszentmiklóson zárult a református egyház országos óvodaprogramja

A keresztény hit szabad megélésének lehetősége versenyelőnyt jelent a mai világban - mondta Novák Katalin köztársasági elnök vasárnap a Magyarországi Református Egyház országos óvodaprogramját lezáró hálaadó istentiszteleten és projektzáró ünnepségen, Kunszentmiklóson. A projekt zárásán Gulyás Gergely a Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta, az óvodákban a nemzet és az ország jövője bontakozik ki lassan napról napra. Ami az óvodában történik, az mindörökké elkíséri a gyermeket.
2023.02.16

Vita a belvárosi óvodák átszervezéséről

Közel két órán át vitatkoztak a képviselők a mai közgyűlésen két belvárosi óvoda átszervezéséről, amelyet a gyermeklétszám csökkenése illetve az intézmény egységeknek otthont adó épületek műszaki állapota indokolt. A Csongrádi Utcai Óvoda kiköltöztetése ügyében végül konszenzus jött létre és azt az ellenzék is támogatta. A Szent Miklós utcai óvodával kapcsolatos tervet, amely szerint az ovi vállalkozói formában a Montessori módszert alkalmazva működik tovább, csak a kormánypárti képviselők támogatták.