Megújult formában támogatja a Mercedes a kecskeméti felsőoktatást

2024. 05. 22., 17:40
Újabb hároméves együttműködést írt alá a Neumann János Egyetem és a Mercedes-Benz Manufacturing Kft. A 12 éve elindított duális képzés ma már sikertörténetnek számít. Az egyetem modelljét nagyon sokan átvették már Magyarországon. A vállalattal jelenleg 57-en állnak duális képzésben és ez a szám szeptembertől 80-ra emelkedik.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 31 képet tartalmaz

A Mercedes nemcsak a cégek és beszállítók számára jelent egyedülálló és világhírű minőséget, hanem a szakképzés és a felsőoktatás számára is! – hangsúlyozta a szerda délelőtt megtartott támogatói szerződés aláírásának napján dr. habil. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora.

Jens Bühler, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetője kiemelte, hogy kezdetektől fogva együtt dolgoznak azért, hogy a duális képzést valódi sikertörténetté tegyék, és ez megmutatkozik a végzős hallgatók teljesítményében is.

– Egy nagyon hosszú és sikeres együttműködést ápolunk a Neumann János Egyetemmel. Velük együtt hoztuk létre Magyarországon elsőként a duális képzési rendszert, és nagyon örülünk annak, hogy a munkatársaink közül sokan végeztek a Neumann János Egyetemen
— hangsúlyozta Jens Bühler, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Az ügyvezető kiemelte, hogy a kecskeméti gyárban a legmodernebb technológiát alkalmazzák, stabil munkahelyeket és egyedülálló karriertávlatokat biztosítanak a régióban. Vitán felül áll számukra tehát, hogy mennyire fontos a fiatal, tehetséges mérnök, információs technológiai, pénzügyi vagy logisztikai szakember utánpótlás.

A kecskeméti Mercedes Benz Gyár a jövő szakembereinek a képzését stratégiai célnak tekinti. Az együttműködés aláírásának napján a cég az egyetem rendelkezésére bocsátott egy elektromos EQB-t és egy klasszikus belső égésű motorral felszerelt CLA-t, hogy a jövőben az egyetemen tanuló mérnököknek a tanulmányait segítse.

– A duális képzés egy jó alap arra, hogy közvetlen kommunikációt, egy közvetlen kapcsolatot teremtsünk a Mercedes és az egyetem között. Erről a szintről viszont szeretnénk továbblépni. Közös fejlesztéseket kívánunk megvalósítani 
— tette hozzá Nagy Zoltán, a Neumann János Egyetem elnök-vezérigazgatója.

A Mercedes-szel most megkötött támogatási szerződés célja, hogy tovább szélesítse a felek együttműködését úgy, hogy a hallgatói élet átalakulását is szorgalmazzák. A szponzoráció keretében további három évre kiterjesztik a „Mercedes-Benz Made in Kecskemét” két kreditet érő tantárgy oktatását. A megállapodás részeként a kecskeméti autógyár pénzügyileg is támogatja az egyetemi életet.