Mesés élmények várták a családokat a kecskeméti gyerekhétvége zárónapján

2024. 05. 26., 20:36
Vasárnap fergeteges programokkal ért véget a háromnapos kecskeméti gyereknap. Óriásbábok, mesefigurák felvonulása, koncertek, izgalmas bábelőadások várták a családokat a város főterére. A szervező Hírös Agóra és a Ciróka Bábszínház mindent megtett annak érdekében, hogy boldog legyen a gyerekek számára május utolsó hétvégéje.
Fotó: Gyenes Kata
A galéria 78 képet tartalmaz

A Deák Ferenc téren egész nap nagy volt a pörgés. Birinyi József hangszerbemutatójával indult a nap, majd a Csurgó Zenekar koncertjére rophatták a gyerekek. A Kerék-erdő Mesebicikli meséi után mesebáb felvonulás indult a főtérre, majd a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar fúvósainak rajzfilmzenei koncertje szórakoztatta a közönséget.

Délután a város tánciskolái mutatkoztak be hangos sikerrel, majd a Somló Banda, vagyis Binde bácsi és barátai interaktív zenés-mesés-vicces kecskekereső koncertje zárta a Hírös Agóra programjait.

A Ciróka Bábszínház szervezésében fenevadak lepték el a belvárost. A BAB Társulatóriásbábos utcaszínházi produkciójába a gyerekek is bekapcsolódtak. A Tér a térben területén egy fantasztikus pantomim műsor, Méhes Csaba Mimóka című produkciója kápráztatta el a közönséget.

A képre kattintva újabb galéria nyílik (Fotók: Ciróka Bábszínház Facebook oldala)

Danny Bain A fán lakó gyermekek című afrikai népmesét adta elő, majd a Ziránó Színház fergeteges humorú vásári bábjátéka következett Pulcinella kertészkedik címmel. Danny Bain új zenés utcashow-ját is elhozta Kecskemétre kicsik és nagyok örömére. Koraeste a Ciróka kedvenc előadásainak dalai csendültek fel a társulat előadásában Kecskemét háromnapos gyereknapjának záróakkordjaként.

Közzétette: Ciróka Bábszínház – 2024. május 26., vasárnap