Mesés helyszínen a legszebb borok: 2024-ben is Cifra Borséta Kecskeméten

2024. 02. 10., 09:00
Az ország egyik legkülönlegesebb helyszínén egy méltóképp különleges borkóstoló; séta egy mesés szecessziós épületben, patinás miliő, ismerős arcok, kedves borászok és szép borok az ország minden pontjáról. Ez a Cifra Borséta, melyet 2024-ben harmadik alkalommal rendeznek meg Kecskeméten. Az eseményt a Cifrapalotában tartják, melynek központi terét, a Pávás termet már több mint 100 évvel ezelőtt is közösségi rendezvények színterének álmodták meg. A március 22-én, pénteken tartandó borkóstoló és gasztrokulturális esemény immár a Cifrapalota két szintjén zajlik majd, lehetőséget adva arra, hogy bővítsék a programok és szolgáltatások sorát.

A Cifrapalota a kultúra és a művészetek otthonaként szívesen nyitja meg kapuit és nyújt különleges atmoszférájú helyszínt a magyar borkultúrát bemutató és népszerűsítő programnak. A Márkus Géza által tervezett, 1903-ban emelt szecessziós épület egyedülálló kulturális örökségünk, Kecskemét ikonikus épülete, melyet minden magyar ember számon tart. A Cifra Borséta nagyszerű lehetőséget teremt arra, hogy új oldaláról ismerjük meg, és egy pohár borral a kezünkben sétáljunk végig patinás termein.

A borkóstoló célja Kecskemét és környéke borra, gasztrokultúrára nyitott közönségének megszólítása, valamint a közösségépítés és hagyományteremtés mellett a Kunsági borvidék eseménypalettájának színesítése – fogalmazott Frittmann Péter borász, az esemény főszervezője.

Az ország szinte minden borvidékéről érkeznek majd borászok, hogy személyesen mutassák be boraikat a helyi közönségnek. Ott lesznek az Alföldi borrégió mellett Tokaj, Villány, Szekszárd, Eger és a Balaton ismert pincészetei is, de képviselteti magát többek között a Mátra, Mór, Pannonhalma és Etyek-Buda is
— sorolta Frittmann Péter főszervező.

A borászok és a gasztronómiai kiállítók mellett külön pezsgőbár is helyet kap a Cifra Borsétán, ahol a megváltott belépőjegyek nemcsak a korlátlan borkóstolást, hanem a Cifrapalotában éppen 40 éve működő Katona József Múzeum földszinti időszaki kiállításának látogatását is magukban foglalják.

Február elején Frittmann Péter volt a KTV Kiemelő magazinjának vendége, a stúdióbeszélgetés kapcsolódó cikkünkben tekinthető meg.

Helyszín: Cifrapalota, Kecskemét
Időpont: 2024. március 22. (péntek) 16.00-22.00

A jegyeket elővételben ITT lehet megvásárolni.

(x)

Kapcsolódó cikk