Tizennégy borvidék 36 borászata várja a 3. Cifra Borséta vendégeit

2024. 02. 02., 11:42
Tizennégy borvidék 36 borászatának közel 150 féle bora várja március 22-én, pénteken a 3. Cifra Borséta vendégeit. A Cifrapalota exkluzív környezetében, a kiállított műtárgyak között tartandó sétáló borkóstolón olyan borvidékek képviseltetik majd magukat, mint Villány, Szekszárd és Tokaj, de természetesen a balatoni borok széles választéka is elérhető lesz. Kecskemét közkedvelt boros eseményéről Frittmann Péter borászt, főszervezőt kérdeztük a KTV Kiemelő magazinjának csütörtök esti adásában.

Frittmann Péter kiemelte: bár még csak harmadik alkalommal rendezik meg a Cifra Borsétát, már most Bács-Kiskun vármegye egyik legnagyobb zártkörű boros eseményének számít, mely megmozgatja Kecskemét és a környék borkedvelőit.

A Cifrapalota két emeletén 400-450 főt tudnak fogadni, és az első két év tapasztalatai, valamint a decemberben elindult jegyértékesítés alapján a helyek meg is fognak telni. Kifejezetten várják a borkultúrával még csak most ismerkedőket, a tájékozódást prospektus fogja segíteni, és maguknak a borászatoknak az elhelyezése is orientálja majd a látogatót a könnyű, gyümölcsös fehér- és rozéboroktól a testesebb vörös tételekig.

Frittmann Péter hangsúlyozta azt is: a Cifra Borsétára igyekeznek magukat a borászokat elhívni, hogy közvetlenül velük elbeszélgetve ismerkedhessünk meg egy-egy pincészettel és szép tételeikkel.

A borkorcsolya sem fog hiányozni: hidegtálakat és minőségi fingerfood fogásokat is kínálnak majd a vendégeknek.

A 3. Cifra Borsétát március 22-én, pénteken 16 órai kezdettel rendezik meg a Cifrapalotában. A rendezvény 22 órakor zár, ezt követően a Kéttemplom közi DiVino borbárba invitálják azokat, akik még legurítanának egy-két pohárral.

A jegyeket elővételben ITT lehet megvásárolni.

(x)