Mutatjuk a Katona Gimnázium és a Kodály Iskola közötti útszakasz változásait

2023. 05. 11., 14:28
A héten ért új szakaszához a Dózsa György út és az Izsáki út felújítása. A kivitelező hétfőn megfordította az eddigi forgalmi terelést, az autósok már az új felületet használhatják. A beruházás több újdonságot hoz magával, először a Katona Gimnázium és a Kodály Iskola közötti szakasz változásait szemléztük.

Hétfőn elérte következő ütemét az 52-es főút belterületi szakaszának felújítása. A kivitelező átfordította a forgalmi terelést a Katona Gimnázium és az Olimpia utcai körforgalom között, így az új útfelületet kezdhették el használni az autósok.

A terelés megfordítása miatt ideiglenesen megszűnt a Szent Gellért és Poprád utcák kapcsolata a Dózsa György úttal. Ezzel egy időben viszont megnyitották az Olt utcai és a Boldogasszony téri útcsatlakozást.

Továbbra is érvényben marad a teljes tereléssel kiépített szakaszon a táblák alapján a balra kanyarodás és előzés tilalma, valamint a sebességkorlátozás.

A felújítás után teljesen máshogy fog kinézni a most elkészült szakasz. A Katona József Gimnázium előtti buszöblöt átalakítják, két darab terelőszigetet építenek majd ki és ezek „védelmében” épül meg egy kétállásos buszmegálló. A gimnáziummal szemközt az út túloldalán már megépült új buszmegálló szintén két busz fogadására lesz alkalmas.

A korábban, a Maros utca vonalában kialakított és az útépítés kezdetén lezárt gyalogos átkelőhely megszűnik. A buszmegálló mellett jelzőlámpás gyalogos átkelőt hoznak létre a gimnázium irányába.

A változások között van az is, hogy a Boldogasszony tér közepén átvezető összekötő utca már zsákutcaként funkcionál. Ennek oka az új buszmegálló kialakítása, ami nem engedi a közúti csatlakozást.