Nagyböjt és húsvét a mai ÉlŐvíz középpontjában

2023. 03. 22., 12:26
A nagyböjt és a húsvét áll a KTV ÉlŐvíz című vallási műsora ma esti adásának középpontjában. Öt riportban, több felekezet szemszögéből, személyes példákon keresztül mutatjuk be a készületet a kereszténység legnagyobb ünnepére. A műsor ma este 20.00 órától látható a Kecskeméti Televízió műsorán, később bármikor újra megnézhető az interneten.
Papp Attila Gyula, a ballószögi református gyülekezet tagja
Kovács Lászlóné Marcsi görögkatolikus hitoktató

A római katolikus egyház részéről dr. Finta József érseki helynök, a főplébánia vezetője arról vallott, hogyan éli meg a hivatásában és mindennapjaiban Krisztus keresztjét. Mindannyiunknak megvan a saját keresztje, amit vinnünk kell, ami megerősít minket – mondta dr. Finta József.

A görögkatolikus egyház képviseletében Kovács Lászlóné Marcsi hitoktató, tanító vallott személyes és családjával végzett húsvéti készületéről, a nagyböjt és a liturgia görögkatolikus sajátosságairól.

A ballószögi református gyülekezet tagja, Papp Attila Gyula háromgyerekes családapaként mesélt a húsvéti felkészülésről, annak gasztronómiai vonatkozásairól, a ballószögi és kecskeméti eseményekről és arról, apaként hogyan éli meg az Istenfiú szenvedését és keresztáldozatát.

György Dominika, az Imádság Háza munkatársa a beszélgetésben kiemelte: fontos Krisztus keresztje, de talán még fontosabb túllátni rajta, észrevenni azt, hogy Isten mennyire szeret minket, hogy Jézust az irántunk érzett, feltétel nélküli szeretete motiválta.

Trincsi Andrea evangélikus hitoktató hivatása révén mindennapos kapcsolatban áll a fiatalokkal. A műsorban arról beszél, hogy hogyan tudja közelebb hozni és átadni a húsvét igazi üzenetét a diákoknak.

A húsvét szépsége az, hogy van örök életünk, hogy meg vagyunk váltva és Isten szeretete hatalmasabb minden szenvedésnél: ebben áll az erőnk.

Az ÉlŐvíz legújabb adása ma este 20.00 órától látható a Kecskeméti Televízió műsorán, de később is bármikor újra megnézhető a KTV Youtube-csatornáján vagy honlapján. A következő adással április közepén jelentkezünk.