"Semmi sem drága a kecskeméti baloldalnak a kasszakulcs megszerzéséért"

2024. 04. 19., 15:13
A közgyűlésen dr. Siposné Bodrozsán Alexandra kecskeméti gyurcsánypárti képviselő rúgott bele egy hatalmasat a városunkba érkező határontúli, magyar fiatalokba - többek között erről is beszélt Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő a Kecskeméti Televíziónak a csütörtöki Közgyűlés után. A helyi Fidesz-KDNP képviselője értékelésében hangsúlyozta, „amennyiben ez a Gyurcsány által vezetett baloldal kerülne hatalomra, sem fejlesztésekre, sem beruházásokra nem kerülne sor, csak a saját életük színvonalának növelésére”.

„Egymást taposták a Gyurcsány által vezetett kecskeméti baloldali képviselők, annak érdekében, hogy ki tud nagyobb kárt okozni Kecskemétnek.” Így reagált Nemcsik Mátyás a csütörtöki közgyűlésre. A helyi Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője példaként említette először a hétfői esetet, amikor, mint fogalmazott, „megfutamodott Király József a frakcióvezetői ülés elől.”

- Nem jött el erre az egyeztetésre, ahol városunk polgármesterével, illetve a Fidesz-KDNP frakcióval beszélhettük volna meg közösen a város ügyeit. Úgy látszik, hogy nekik nem fontosak sem a kecskeméti emberek, sem pedig Kecskemét város ügye. Egyetlenegy, ami számít nekik, a város kasszakulcsa és a hatalomnak a megszerzése
— nyilatkozta a KTV-nek Nemcsik Mátyás, helyi Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője.

A képviselő a baloldali dr. Vancsura Istvánról pedig úgy fogalmazott, hogy hiteltelen az ő szájából a költségvetés bírálata, amikor az ügyészség pénzmosással vádolja őt, és 7 év börtönt kérnek rá. „Amennyiben ez a Gyurcsány által vezetett baloldal kerülne hatalomra, sem fejlesztésekre, sem beruházásokra nem kerülne sor, csak a saját életük színvonalának növelésére.” – szögezte le Nemcsik Mátyás, aki szerint talán a legdurvább megnyilatkozása a mostani közgyűlésen Dr. Siposné Bodrozsán Alexandrának volt, aki szintén Gyurcsány kottájából játszik.

- Páros lábbal szállt bele a határon túli magyar fiatalokba azzal a kijelentésével, hogy netalántán politikai szándékkal, célzattal jönnének ide ezek a fiatalok, Kecskemétre. Ezt teljes mértékben el kell, hogy utasítsuk, hiszen ezeket a fiatalokat egy ifjúsági fesztivál keretében szeretnénk idecsábítani, Kecskemétre! A képviselő asszony ezzel a nyilatkozatával nem csak a fiatalokba rúgott bele egy nagyot, hanem Kecskemét város jó hírnevét is veszélyezteti, illetve a testvérvárosi kapcsolatainkat is teljes mértékben aláássa
— mondta a Kecskeméti Televíziónak Nemcsik Mátyás.

Nemcsik Mátyás úgy véli, hogy nem is lehet másra számítani attól a gyurcsányista baloldaltól, akik az MSZP-SZDSZ kormányzás alatti 2004-es népszavazáson arra sarkallták a magyarországiakat, hogy ne szavazzák meg a határainkon túl élő magyar honfitársainknak a kettős állampolgárságot.