Nyit a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

2023. 01. 25., 16:52
Egy bérletes premierrel kezd a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház a téli bezárást követően. A miniszter félrelép című klasszikus vígjátékot február 3-án mutatják be a Nagyszínházban. Cseke Péter igazgató elmondta, bárhogy alakul az időjárás, nem terveznek további bezárásokat.
Fotó: szinhaz.online

December közepétől, leszámítva a szilveszteri előadást, zárva tartott a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház. A megnövekedett rezsiárak adtak okot arra, hogy a hidegben spóroljon a teátrum. Februárban azonban nyit a Nagyszínház, rögtön egy bérletes premierrel kezd a társulat.

- A miniszter félrelép című klasszikussal várjuk a nézőket február 3-án, a Nagyszínházban. Minden bérletes nézőnk láthatja március végéig az előadást. Egyelőre még a Malomban lévő jegyirodánk van nyitva, február 1-től már a szokásos színházi jegyirodánk is rendelkezésre áll. A nevetés nem áll meg a Nagyszínházban, hiszen március 1-től jövünk a Tombol az erény című előadásunkkal. Közben pedig a Ruszt Stúdiószínházunkban készül a Macbeth, és természetesen folytatódnak a Kőszívű előadások - mondta Cseke Péter, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója.

Cseke Péter elmondta, ha megjönnek a kemény fagyok, akkor sem terveznek további bezárásokat. A direktor hangsúlyozta, a nézők biztosan nem fognak fázni az előadások alatt. A Nagyszínház mellett a további játékhelyszínek  is hamarosan nyitni fognak.

- Március 1-jén lesz az első programunk a kamarában. Addig az is zárva tart. Itt említem meg az érdeklődőknek, hogy a vármegyei önkormányzattal közösen a Petőfi Emlékév kapcsán szavalóversenyt hirdettünk. Erre iskolásokat és felnőtteket is várunk, több korcsoportban. A mi honlapunkon és a Petőfi200 oldalon lehet tájékozódni. Jöjjenek, szerintem nagyon érdemes. Ráadásul együtt ünnepelhetünk duplán, Petőfi születésének 200. évfordulóját és a kamara újranyitását - emelte ki Cseke Péter.

A Ruszt József Stúdiószínházban március 17-én lesz a Macbeth bemutatója, a Kelemen László Kamaraszínházban pedig március 18-tól lesz látható a Hattyú című balett és A telefon avagy a szerelmi háromszög című opera közös bemutatója.