Óriási adományt kapott a Nissin Foodstól a Máltai Szeretetszolgálat

2023. 05. 17., 13:48
44.600 adag instant tésztát ajánlott fel a kecskeméti székhelyű Nissin Foods Kft. a nehéz helyzetben élők számára. Az adományt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Regionális Központja juttatta el ma a pesti székhelyük telephelyére, ahonnan az következő hetekben osztják szét a nélkülözők számára.
Fotó: Molnár H. Boglárka
A galéria 32 képet tartalmaz

Jelentős mennyiségű, összesen 44.600 darab instant tésztát pakoltak fel ma (szerdán) a Cargoport telephelyén, a Waberer's, „Adományt Szállítunk” feliratú kamionjára. A tartós élelmiszert a kecskeméti székhelyű Nissin Foods Kft. ajánlotta fel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat számára. A szervezet Dél-Alföldi Regionális Központja vette át az adományt és szállíttatta el ma pesti központjába.

– Úgy gondolom, hogy a gondviselés tette lehetővé találkozásunkat a Nissin Foods Kft-vel. Egy-egy megkeresésünkre a cég óriási mennyiségű adomány felajánlásával válaszol
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak dr. Rigó Orsolya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régió regionális ügyvezetője.

A Szeretetszolgálat intézményeiben országszerte naponta 15 ezer emberről gondoskodnak, több száz településen segítenek nehéz helyzetben élő családokat, fogyatékkal élő gyermeket nevelő szülőket, szenvedélybetegeket, hajléktalan és idős embereket. Hozzájuk kerül majd ez az adomány is.

– Minden régiós logisztikai központunkba jut az adományból, hogy az ottani rászorulók ellátását tudjuk támogatni
— mondta dr. Rigó Orsolya.

A Nissin Foods Kft. évente több alkalommal adományoz instant tésztát, amelynek szétosztásában valamely országos karitatív szervezet segít. A most átadott tészták forró vízzel néhány perc alatt elkészíthetők, finom meleg egytálételek.