Őrizné hazai veretlenségét a Kecskeméti NKSE

2023. 11. 03., 14:17
Két hét bajnoki szünet után folytatja a pontvadászatot a bajnokságban a kecskeméti női kézilabdacsapat. A KNKSE dobogós helyről várja a hetedik fordulót, azonban ha egy lépéssel közelebb szeretne kerülni céljaihoz, vasárnap mindenképpen le kell győznie az Inárcs-Örkény csapatát a Messzi István Sportcsarnokban.

Hamarosan véget ér a bajnokság első köre, nagyjából kialakultak az erőviszonyok – a KNKSE őrzi dobogós helyét és hazai veretlenségét a sorozatban. Némiképp árnyalja a képet, hogy a 6. fordulóban hazai pályán pontott hullajtottak a hírös városiak a Rákosmente ellen, ám most vasárnap kiköszörülhetik a csorbát, ha felülkerekednek soros ellenfelükön.

Az Inárcs-Örkény legutóbb legyőzte a Ceglédi Kék Cápákat (39-26), előtte azonban – csakúgy, mint a Kecskemét – osztozott a pontokon a Rákosmentével (32-32). A Pest vármegyei alakulat 3 győzelemmel, 1 döntetlennel és 2 vereséggel, a 4. helyről várja a 7. fordulót.

A Kecskeméti NKSE legutóbb döntetlent játszott a Rákosmentével (23-23), előtte azonban zsinórban négyszer is győzni tudott; a mérlege 4 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség, ezzel a 3. helyről várja a vasárnapi összecsapást.

Kisjuhász Petra vezetőedző: - A tabella kezd sűrűsödni mögöttünk, ezért is fontos hétvégén itthon tartanunk a két pontot. Hosszabb szünet után lépünk pályára a hazai közönség előtt, és ezúttal sem lesz könnyű dolgunk, mert látjuk, hogy az Inárcs-Örkény nagyon szépen összeállt az elmúlt fordulókban. Sajnálom, hogy legutóbb a Rákosmente elvitt tőlünk egy pontot, kielemeztük a mérkőzést és levontuk a tanulságait. A jó eredmény eléréséhez kemény védekezésre, számos megállító faultra lesz szükségünk, de ezt mostanában – becsületükre legyen mondva – nagyon szépen megoldják a lányok.

Kecskeméti NKSE – Inárcs-Örkény KCE

Női kézilabda NB II., 7. forduló

2023. november 05. vasárnap, 17:00

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Vezeti: Dr. Bercza, Dr. Kis

Szerző: Jámbor Csaba