Öt helyszínen közel 50 programmal vár Kecskeméten a Kutatók Éjszakája

2023. 09. 28., 15:07
Öt helyszínen közel 50 program vár Kecskeméten a tudományok iránt érdeklődőkre a péntek esti Kutatók Éjszakáján. A Neumann János Egyetem, két középiskola és a Kecskeméti Planetárium is csatlakoztak az országos programsorozathoz.
A Kutatók Éjszakája 2022-ben is sokakat vonzott Kecskeméten (Fotó: Tóth Enikő)

Idén szeptember 29-én és 30-án ismét jelentkezik az országos Kutatók Éjszakája program. Kecskeméten kifejezetten színes programkínálat vár majd mindenkit.

A Bányai Júlia Gimnázium öt programmal csatlakozik az országos rendezvénysorozathoz. Az érdeklődők különböző víztudományi és hidrológiai bemutatókat, méréseket láthatnak, de ezek mellett kipróbálhatnak egy drónszimulátort, egy vízmérnöki szabadulószobát és egyéb biológiai, klímaváltozás tematikájú előadásokon is részt vehetnek. A programsorozat leglátványosabb része a Játsszunk a tűzzel! udvari kísérletsorozat.

A Kutatók Éjszakáján a Piarista Gimnáziumban már délután 4-től várják az érdeklődőket. A látványos udvari kísérletek mellett a kémia sem maradhat ki, avagy „Száz sónak is egy a vége” – szól az érdekes bemutató címe. De ugyanitt szó esik majd az est folyamán a sakkról, az élővilágról, vagy éppen a mérnöki munka szépségeiről is.

A Neumann János Egyetem több mint egy tucat bemutatóval készül. A 3D-nyomtatástól a fröccsöntésen keresztül a mesterséges intelligenciáig az egyetem tudományos palettájának szinte minden részét összefoglalják majd az izgalmas programok.

„Fekete Csillagok”, „Pufók UFÓ-k és egyéb szárnyasok”, „Láthatóvá tenni a láthatatlant” – csak néhány cím azok közül, amelyekkel a Kecskeméti Planetárium csalogatja holnap 18:00 órától az érdeklődőket a Kutatók Éjszakáján.

A Rákóczi út 2. szám alatti volt zsinagógában a TIT szervezésében holnap Rejtélyes rovarok címmel vár mindenkit bemutató és izgalmas előadás, 18:00 órától 20:00 óráig.