Háromszázezres bírságot kapott a rendbontó szurkoló, aki részegen berohant a pályára

KÖZLEMÉNY
2023. 10. 16., 09:21
FRISSÍTVE: 2023. 10. 17., 13:43
A Kecskeméti Járásbíróság gyorsított eljárásban 300 ezer forint pénzbüntetésre és 1 év MLSZ-rendezvénytől eltiltásra ítélt egy 21 éves lakiteleki férfit, akivel szemben rendbontás miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség.

A vád szerint a lakiteleki férfi szurkolóként vett részt a 2023. október 7-én este Kecskeméten megrendezett NB I-es labdarúgó mérkőzésen. A mérkőzés lefújását követően, a többi szurkolótól eltérően azonban az ittas férfi nem a kijárat felé indult, hanem először felült a lelátót a pályától elválasztó kordonra. Onnan egy hirtelen ugrással bejutott a nézőtértől elzárt pályára és a vendégszurkolói oldal irányába rohant, mígnem a biztonsági őr feltartóztatta és kivezette.

A sportrendezvényeken elkövetett rendbontások következményei a tömeges részvétel miatt kevésbé kiszámíthatók, ezért nagy kockázatot jelentenek az élet, a testi épség megóvása és a vagyonbiztonság szempontjából egyaránt. Nem hagyható figyelmen kívül a rendbontó magatartás provokatív hatása sem. A Büntető Törvénykönyv nemcsak a nézőktől elzárt területre történő jogosulatlan belépést, hanem a sportrendezvény megtartását, illetve mások testi épségét veszélyeztető tárgy ilyen területre történő bedobását is bünteti.

Az ügyészség a szabadlábon védekező férfit sportrendezvényen elkövetett rendbontás vétsége miatt a mai napon gyorsított eljárásban - az elkövetéstől számított alig egy hét elteltével - bíróság elé állítota. Az ügyészség a férfival szemben pénzbüntetés kiszabását, továbbá az MLSZ által szervezett sportrendezvényeken való részvételtől eltiltását indítványozza.

A Kecskeméti Járásbíróság 300 ezer forint pénzbüntetésre és 1 év MLSZ-rendezvénytől eltiltásra ítélte a 21 éves férfit, az ítélet nem jogerős. 

A bűncselekmény helyszínén készült térfigyelő kamera felvétel alább tekinthető meg: