Kategória: Adózás
Keresés
Dátum választó
Rendezés
307 találat
2024.05.11

Fontos közleményt adott ki a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) fővárosi és vármegyei központi ügyfélszolgálatai május 13. és 21. között rendkívüli nyitvatartással várják az ügyfeleket a személyijövedelemadó-bevallás közelgő határideje miatt.
2024.04.21

Sok kicsi sokra megy - Ne feledkezzünk meg az 1 százalékok felajánlásáról!

Gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják a legtöbben adójuk 1+1 százalékát. A támogatott szervezeteknek óriási segítséget jelentenek az adóforintok, a felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján közzétette azon civil szervezetek adószámát, valamint a vallási közösségek és a Nemzeti Tehetség Program technikai számát, amelyekre érvényes felajánlás tehető.
2024.04.18

Szemereyné Pataki Klaudia a zárszámadásról: 30 százalékkal emelkedett tavaly Kecskemét adóbevétele

Kecskemét 2023-as gazdálkodásáról, vagyis a zárszámadásról szóló rendeletről tárgyalt ma (csütörtök) a közgyűlés. Az előterjesztés kapcsán elhangzott, hogy tavaly közel 30 százalékkal emelkedtek a helyi adóbevételek, legnagyobb mértékben az iparűzési adó növekedett, amely a helyi vállalkozások adóerő képességének erősödését is jelzi. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester szerint a város addig nyújtózkodott ameddig a takarója ért, vagyis bölcsen döntött és jó célokat szolgáltak a bevételek.
2024.04.16

Hétfőn járt le a gépjárműadó befizetésének határideje

Április 15-én éjfélig lehetett befizetni a gépjárműadót. A legegyszerűbben az elektronikus tárhelyre kapott határozatokban szereplő linkre kattintva vagy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) applikációjában, a NAV-Mobilban volt befizethető az adó. Amennyiben valaki elkésik, használhatja a NAV késedelmi pótlék-kalkulátorát az utólagos rendezéshez.
2024.04.15

Segítség az szja-bevalláshoz

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai Bács-Kiskun vármegye négy könyvtárában segítenek az elkészített szja-bevallási tervezet megtekintésénél, kiegészítésénél, illetve a bevallás kitöltésénél is.
2024.03.22

Adószakmai napot tartottak a kamarában az átalányadózó egyéni vállalkozók számára

Az átalányadózó egyéni vállalkozók szja-, járulék- és szocho-kötelezettsége 2024-ben cím tartottak szakmai napot csütörtökön délután a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarában. A rendezvényen, amely online is követhető volt, Horváthné Huszka Bernadett, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Tájékoztatási Igazgatósága Dél-alföldi Tájékoztatási Osztályának szakértője nyújtott tájékoztatást az érdeklődők számára. Kitért többek között a göngyölítési módszerre, a kieső idők miatti arányosításra, és kiderült az is, milyen kedvezményeket vehetnek igénybe az átalányadózó egyéni vállalkozók.
2024.03.17

Érkeznek a gépjárműadós iratok

Folyamatosan érkeznek a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) a gépjárműadóval kapcsolatos határozatok. Idén egy hónapot nyernek a gépjárművek tulajdonosai, üzembentartói, ugyanis a több mint ötmillió jármű után március 15-e helyett elegendő április 15-ig befizetni az adót.
2024.01.29

NAV: Nincs teendő az igazolásokkal, de érdemes őket megőrizni

Február közepéig mindenki megkapja a tavalyi jövedelme és az önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági vagy nyugdíjbiztosítási befizetései után a munkáltatói, kifizetői és pénztári igazolásokat. Ezek alapján ellenőrizhető az szja-bevallási tervezet és a pénztárakba befizetett összegek után járó adó-visszatérítés összege. Az igazolásokat nem kell beküldeni a NAV-hoz, azokat az elévülési idő végéig meg kell őrizni.
2024.01.12

Elérhetők a friss szja-bevallási információk a NAV megújult webes felületén

A 2023-ra vonatkozó bevallások tervezetét idén is elkészíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, de akik ennek ellenére maguk készítik el a dokumentumot, már hozzáférhetnek a korábbinál logikusabb és a kitöltést segítő új funkciókkal kibővített 23SZJA bevallás webes kitöltő programhoz. Az szja-bevallási és befizetési határidő egységes, valamennyi adózó számára 2024. május 21.
2023.12.18

17 vádlott, 13 cég, 1,7 milliárdos vagyoni hátrány-Vádemelés

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat abban az ügyben, amelyben a szervező-irányító szerepet betöltő, alkoholtermékek forgalmazásával foglalkozó vádlottak a külföldről beszerzett áru értékesítését terhelő ÁFA fizetést több éven át fiktív számlákkal kerülték el.
2023.12.07

Megszületett Kecskemét 2024-es költségvetése

Stabil, kiszámítható, gondoskodó és mértéktartó – röviden így jellemezte Kecskemét 2024-es költségvetését a csütörtöki közgyűlésen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester. A kormánypárti képviselők támogatása és a baloldali képviselők tartózkodása mellett elfogadott büdzsé legfontosabb jellemzője az önkormányzati intézményekben dolgozók bér- és cafetéria-emelkedése, a növekvő helyi bevételek, ezen belül is a kiugróan magas iparűzésiadó-bevétel, a fejlesztések folytatása és az intézmények stabil működése. A jövő évi költségvetést az ellenzéki padsorokból sem érte éles kritika.
2023.12.01

Elkészült Kecskemét 2024-es költségvetésének tervezete

Elkészült Kecskemét jövő évi költségvetésének tervezete. Az előterjesztést hétfőtől tárgyalják a szakbizottságok és arról csütörtökön dönt a közgyűlés. A város honlapján már olvasható terjedelmes anyagból kiderül, hogy a működési és üzemeltetési költségek jövőre is biztosítottak lesznek, lesz béremelés, de 2024-ben is jelentős fejlesztések indulhatnak el.