Rövidesen teljes hosszában szilárd burkolatot kap a Határ út

2023. 11. 08., 15:05
Napokon belül elkészül a szilárd burkolatú út, Ballószög és Helvécia között. A Határ út megépítését Somogyi Lajos, Ballószög polgármestere kezdeményezte. A beruházás összköltsége mintegy 350 millió forint.
Fotó: Puskás Barbara
A galéria 10 képet tartalmaz

Hamarosan elkészül a Ballószögöt és Helvéciát összekötő Határ út új aszfaltburkolata. A munkálatok a nyár folyamán kezdődtek, de a terveztetése már 2021-ben elkezdődött. Az útszakasz három település határán helyezkedik el, 2,8 km hosszan.

- 299 millió forintot nyertünk rá és ehhez közel 50 millió forintos önrészt kellett biztosítanunk. A ballószögi részen mi aszfaltot terveztünk, a Helvéciaiak hígított bitumenes felületi zárást, ennek kivitelezése zajlik most. Közben mi még négy tűzcsapot is építettünk
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Somogyi Lajos, Ballószög polgármestere. 

Az útszakasz szilárd burkolattal való ellátását Ballószög kezdeményezte. A cél elsősorban az volt, hogy a reggeli csúcsforgalomban, akik nem szeretnének Kadafalva felé menni, kerülni tudjanak Helvécia irányába. A munkálatok a napokban fejeződnek be.

- Napi 500 métert aszfaltoznak le a kivitelezők, azt gondolom, hogy ez a hétvégére befejeződik, amennyiben ezt az időjárás is engedi. Ez után még hátra van a becsatlakozó részek kialakítása, az útpadka rendbetétele valamint az árkok rendbetétele
— fogalmazott Somogyi Lajos.

Az út műszaki átadása és forgalomba helyezése november-december között várható. Az önkormányzat tervei között szerepel még az Aranykor út kiszélesítése is.