Rudolf az ifjúságért - Családi napot tartottak a Mercedes-Benz Sport Akadémián

2023. 11. 18., 16:05
Folyamatosan építik a Rudolf-laktanya területét. Kialakítanak egy közösségi teret is, mely számos lehetőséget biztosít Kecskemét lakói számára. A Rudolf-kert életre keltése érdekében indított egy programsorozatot az önkormányzat, mely során a helyieket szólítják meg. Az egyik állomásra ma került sor a Mercedes-Benz Sport Akadémián. A Rudolf az ifjúságért című rendezvény a családok, főleg a gyermekek számára kínált kikapcsolódási lehetőséget.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 12 képet tartalmaz

Arc- és csillámfestés, kézműveskedés, képfelismerő játék és sport várta a kicsiket és nagyokat szombaton a Mercedes-Benz Sport Akadémián. A Rudolf-kert revitalizációjához kapcsolódó soron következő ifjúsági, családi programra került sor.

A Rudolf az ifjúságért című rendezvényre a polgármester is ellátogatott. Szemereyné Pataki Klaudia elmondta, ezen alkalmakkor elmondják a lakóknak, hogy mi zajlik a városban, mit terveznek, mit építünk, valamint visszacsatolást várnak a lakosságtól, hogy mire lenne igény.

A családvédelmi központ volt ennek a Rudolf-laktanya felújításnak a legelső állomása, és szerencsére jól belakták, szeretik ezt a környezetet. Építjük tovább folyamatosan a Rudolf-kertet, a szolgáltatásait bővítjük olyan elemekkel, amelyek elsősorban a családoknak és a fiataloknak biztosítanak majd kikapcsolódási lehetőséget
— mondta Szemereyné Pataki Klaudia.

A Rudolf-laktanyában zajlik a Kada Elek Gimnázium új otthonának kialakítása. Az első három épület már gyönyörűen megújult, a másik három még hátra van. Továbbá az egyik nagy lovardának a teteje is lekerült, amit felújítanak.

Egy igazi, nyitott közösségi tér lesz ott, ahol rendezvények, események, szabadtéri koncertek, kisebb játszóházak, akár görkorcsolyapálya is létesülhet, hiszen olyan padozatot kap, hogy görkorcsolyázásra, illetve kisebb gyerekeknek kismotorozásra, biciklizésre is alkalmassá válik. Mindeközben a zöldfelületet is rendezzük, tehát egy igazi szép park alakul ki
— részletezte a polgármester.

Szemereyné Pataki Klaudia hangsúlyozta, a Rudolf-laktanya romos, kopott épületegyüttese végül teljes mértékben a város szolgálatába fog állni.