Stabil működést biztosít a város a Hunyadivárosi Közösségi Háznak

2023. 02. 17., 08:46
Több mint 20 millió forinttal támogatja az önkormányzat az új Hunyadivárosi közösségi ház berendezését és 2023-as működését. Az üzemeltetést továbbra is az Akikért a déli harang szól a Hunyadivárosban Egyesület láthatja el, a közgyűlés csütörtöki határozata alapján.

Az új hunyadivárosi közösségi házat az önkormányzat által nyújtott több mint 20 milliós támogatásnak köszönhetően rendezik be hamarosan, az üzemeltető pedig az Akikért a déli harang szól a Hunyadivárosban Egyesület lesz. A régi 76 négyzetméteres épületet felújították és kibővítették így egy több mint 300 m2 hasznos alapterületű energiatakarékos közösségi ház jöhetett létre. A Hunyadivárosi Nyugdíjas Klub és énekes körök, az ökokert csapata, a kutyások baráti társasága, a Baba Mama Klub tagjai és az egyházi közösségek mind helyet kapnak majd az új közösségi házban.  A mai Közgyűlésen Pászti András képviselő mondott köszönetet a pályázat segítőinek és résztvevőinek.

-Szeretném megköszönni a támogatást az önkormányzat dolgozóinak és Horváth Attilánénak, Balogh Zoltánnak, Bán Attilának és Dr. Lóczi Lászlónak és Szilágyi Róbertnek, akik felvállalták azt, hogy a működtetést tovább folytatják - mondta Pászti András.
— Lorem Ipsum 2022.

A Közgyűlés 20 igen ellenszavazat és tartózkodás nélkül szavazta meg a közösségi ház berendezéséhez és egy évi működtetéséhez szükséges több mint 20 millió forintos támogatást.

-Rengeteget dolgoztak azért, hogy ez az álom megvalósuljon. Ez nem csak úgy odapottyant, hanem rengeteget tettek azért, hogy ez így alakuljon. Sokszor mondják, hogy nem lehet tudni, hogy mi volt előbb a tyúk vagy a tojás. A közösségi ház esetében ez nagyon jól eldönthető. Először kell, hogy egy közösség összekovácsolódjon és utána kell közösségi házat építeni - fogalmazott az előterjesztés kapcsán Falu György. 
— Lorem Ipsum 2022.

Az alpolgármester, aki hozzátette, évtizedes és tudatos építkezés eredményeként, egy új modern közösségi térnek örülhet a Hunyadiváros, amelyben akár még postai szolgálatások is helyet kaphatnak.