Szabó István: végig volt bennünk hit

2023. 02. 26., 21:43
Az OTP Bank Liga 21. fordulójában a Kecskeméti TE hazai pályán kétgólos hátrányból felállva 2–2-es döntetlent játszott az Újpesttel, így hazai pályán továbbra is veretlen. A mérkőzés után értékeltek a vezetőedzők.

Szabó István, a Kecskemét vezetőedzője: – Korán hátrányba kerültünk, az Újpest remekül felkészült belőlünk. Tudták, ha magasan védekezünk, mélységi indításokkal a széleken meg tudnak minket bontani. Hiába nyomtunk, szögleteken és oldalszabadrúgásokon kívül nem tudtunk komoly helyzetet kialakítani. Alig vártam a szünetet, mert változtatnunk kellett. Megerősítettük a szélső és a középső játékunkat. Ennek ellenére a második félidőben újabb elkerülhető gólt kaptunk. Az öltözőben kiemeltem, hogy semmiképpen sem veszíthetjük el a hitünket. Rengeteget futottunk, nagyszerű csapatmunkát hajtottunk végre, és a végén a szöglethez még a kapusunk is felment, ami mutatja, végig volt bennünk hit. Nagyon örültem annak, hogy ki tudtunk egyenlíteni, lázba hoztuk magunkat, a közönséget. Nem könnyű ilyen mély talajon minőségi játékot játszani, meg kell dicsérnem mindenkit, illetve a szurkolóinknak köszönjük a fantasztikus buzdítást!

Milos Kruscsics, az Újpest vezetőedzője: – Nehéz meccs volt és a körülmények – az eső és a pálya minősége – sem könnyítették meg a dolgunkat. Ugyanakkor tudom, hogy a hazai csapat mindent megtett, hogy a lehető legjobban előkészítse a pályát. A találkozó elején szereztünk egy akciógólt egy olyan támadásból, amelyet egész héten gyakoroltunk. A gól után az ellenfél próbált minket beszorítani, ám a fordulás és a cserék után újabb gólt lőttünk. Azt éreztem, kontrolláljuk a meccset, ám eljött az a pillanat, amikor mi is lőhettünk volna még egy gólt és az ellenfél akarata is jobban érvényesült. Az utolsó tíz percben a hazaiak mindent megtettek az egyenlítésért, hosszú ívelésekkel, beadásokkal próbálkoztak és megérdemelten egyenlítettek a legvégén. A 2–2-es döntetlen Kecskeméten nem rossz eredmény, de közel voltunk ahhoz, hogy három pontot szerezzünk. Ez kellett is volna, mert a túlélésért küzdünk, de az egy pont is pont.  

Szerző: KTE/kecskemetite.hu