Szakmai tanévnyitó konferenciát tartottak a Kodály Iskolában

2023. 08. 30., 13:52
Pénteken ismét becsengetnek, az intézmények felkészülve várják a tanévkezdést. Ma délelőtt pedig szakmai tanévnyitó konferenciát tartottak a Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola dísztermében.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 19 képet tartalmaz

Az iskolákba megérkeztek a tankönyvek, az intézmények felkészülten várják a tanévet. Ma délelőtt szakmai tanévnyitó konferenciát rendeztek a Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola dísztermében.

Az intézmény növendékeinek színes műsora után Engert Jakabné alpolgármester az esemény megnyitóján arról beszélt: büszkék az intézményekre. Megköszönte a pedagógusok munkáját, hiszen sokat tesznek azért, hogy a város és térségének következő nemzedéke erős legyen, „mert a jövő a ma fiatal nemzedékén múlik„ - fogalmazott az alpolgármester.

A szülők nevelik a gyermekeket, de a gyerekek szellemi, érzelmi fejlesztése mindannyiunk közös kihívása. A fogékony fiataloknak szükségük van példaképekre, a jó tanítókra, az életre szóló iskolai élményekre és az emlékekre. Ezt adják Önök az embereknek. Ezen túl napi szinten kínálják a tudást, ami örök érvényű, ami igazán emberré teszi az embert, és nemesíti a lelket
— mondta beszédében Engert Jakabné.

Dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár a szakmai feladatokról, az oktatási intézmények foglalkoztatási-jogi kereteinek változásairól, a béremelésről, annak ütemezéséről,  az intézményvezetők döntési jogköreinek kiterjesztéséről tartott előadást.

Ősz folyamán várható még három szabályozás. Egyrészt a miniszteri rendeleteket is igazítani fogjuk a törvényből következő változásokhoz, lesz egy külön, a teljesítményértékelésre vonatkozó szabályozás, hogy ezt milyen módon kell megvalósítani, illetve - ez főleg a magán- és egyházi intézményeknek fontos, az állami intézményeknél már kevésbé kérdés – lesz még idén a szükséges területfinanszírozásról is egy kormányrendelet
— mondta dr. Maruzsa Zoltán.

A szakmai rendezvényen a közoktatási intézmények vezetői, pedagógusai, szakértői tanácskoztak a 2023/2024-es tanévet érintő főbb változásokról, szakmai feladatokról és azok gyakorlati megvalósításáról.