Szakolczai Krisztina fotóiból nyílt kiállítás a Természet Házában

2024. 02. 09., 16:08
Tegnap nyílt meg a Természet Házában Szakolczai Krisztina kecskeméti természetfotós képeinek kiállítása, „A pillanat varázsa" címmel. A tárlat március közepéig látogatható.

Február 8-án nyílt meg a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságának látogató központjában, a Természet Házában Szakolczai Krisztina természetfotós képeinek kiállítása. A pillanat varázsa című tárlatot Bella Rózsa képzőművész, Gyomaendrőd díszpolgára, az alkotó egykori rajztanára ajánlotta a közönség figyelmébe.

Szakolczai Krisztina a kardiológiai informatika területén szerzett doktori minősítést.  A fényképezés gyermekkora óta érdekli, de tudatosan és komolyan bő tíz éve foglalkozik a természet jelenségeinek megörökítésével. Leginkább a madárfényképezés és a tájfotózás érdekli, de sikeres képei vannak az asztrofotózás területéről is.  Ahogyan első nyilvános kecskeméti kiállításának címe is mutatja, a pillanat varázsában hisz, kevésbe a hosszú előkészítő és szoktató megoldásokban.

Amikor kimegyek mondjuk madarat fotózni, annak inkább vadászati értéke van, mert nem etetem be, nem készülök föl, nincsen épített les, ahova el tudok bújni, hanem álcaháló alól próbálom az éppen pillanatnyi lehetőségeket megragadni
— mesélt munkájáról Szakolczai Krisztina.

A fényképezésnek Szakolczai Krisztina életében elsősorban az a szerepe, hogy a mindennapi stresszből és rohanásból ki tudjon szakadni, megleshesse a természet fontos pillanatait, és a képein keresztül nyugalmat, harmóniát és csendet tudjon közvetíteni. a nézőinek.

A kiállítás a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága munkaideje alatt, március 14-ig látogatható.