Szentírási közös úton - konferenciát tartottak a zsidó-keresztény párbeszéd erősítésére

2024. 04. 18., 19:29
Ma rendezte meg a Magyarhoni Zsidó Imaegylet és a Barankovics Izraelita Műhely a Szentírási közös úton – Izrael ígérete a Szentíráson és történelmen átívelve című konferenciát. A konferencia erősíti a zsidó-keresztény párbeszédet.
A galéria 15 képet tartalmaz

Szentírási közös úton – Izrael ígérete a Szentíráson és történelmen átívelve címmel rendeztek ma konferenciát Kecskeméten a Református Kollégium és Gimnáziumban. A tanácskozás résztvevői a különböző egyházak, vallási közösségek képviselői közötti békés kapcsolatok ápolását hangsúlyozták. A konferencia erősíti a zsidó-keresztény párbeszédet.

A 128-as zsoltárral imádkozott Kuti József református lelkész a konferencia elején, majd Weisz Péter, a Barankovics István Izraelita Műhely elnöke és dr. Róna Tamás főrabbi, a ZSIMA elnöke köszöntötte a jelenlévőket.

Dr. Fürjes Zoltán egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár szólt a jelenlévőkhöz, aki a keresztény és a zsidó embereket testvérpárhoz hasonlította. Kiemelte: a hit nem szabadidős tevékenység!

Dr. Salacz László országgyűlési képviselő hangsúlyozta: szükségünk van egymásra. Dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő pedig József Attila-verssel indította beszédét, bemutatva, hogyan jut el valaki az ateizmustól az istenfélelemig. Dr. Lomniczi Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának alapító elnöke azt mondta: a veszélyek közösek, közösen kell fellépni ellenük.

A köszöntőbeszédeket követően mély előadások következtek, amelyek a Szentírásra, annak vezetésére, ígéreteire, annak igazságára, Isten hűségére hívták fel a figyelmet. A konferencián a zsidók és keresztények együtt, egymással összekapaszkodva keresik Isten útmutatását, a helyes irányt a békesség, a békés együttélés felé.

A konferenciáról bővebb összeállítást láthatnak a KTV Kiemelő magazinjának csütörtök esti adásában és jövő hét szerdán, a KTV ÉlŐvíz című vallási magazinjában.