Színes programok, jókedv a Kadarka fesztiválon

2023. 09. 24., 08:42
A borús idő ellenére sokan látogattak ki szombaton is hetényegyházi Közösségi Házhoz, a Kadarka fesztiválra. Színes programok várták a helyieket és átadták a Hetényegyházáért díjat is, melyet idén az Egy csepp tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesület, illetve Dr. Törőcsik Kálmán háziorvos vehetett át.
A galéria 16 képet tartalmaz

Töretlen népszerűségnek örvend évek óta a Kadarka Fesztivál Hetényegyházán, amely a Hírös Agóra szervezésében került megrendezésre. Az idei két napos program elsősorban a családokat szólítja meg a szürethez kapcsolódva, szeptember végén. Harmatos Zoltán, a Hírös Agóra szakmai vezetője elmondta: a rendezvény célja, minél több életet csempészni a városrészbe és a Közösségi Házba.

A mai nap folyamán a Hetényegyházi Lovas Egyesület fogatai járták a várost, egész nap hagyományőrző kézműves foglalkozás, vidámpark, arcfestés, lovaglás és gasztronómiai finomságok várták a látogatókat. A Kadarka fesztivál keretében átadták a Hetényegyházáért díjat is. Idén ketten kaptak elismerést: a több mint 43 éve Hetényegyházán praktizáló körzeti orvos, dr. Törőcsik Kálmán, valamint a török földrengés alatt kiválóan teljesítő Egy csepp tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A díjakat dr. Salacz László, országgyűlési képviselő és dr. Papp Zoltán, önkormányzati képviselő adta át.

Nagyon fontos, hogy Kecskemét-Hetényegyházán ne felejtsék el az emberek, hogy mezőgazdasági gyökerekkel rendelkeznek. Ezt a hagyományt jól illusztrálja a lovasok felvonulása is. A rendezvény fontos közösségkovácsoló erővel bír
— mondta dr. Salacz László.

Majd dr. Papp Zoltán önkormányzati képviselő hangsúlyozta: Hetényegyháza lakossága már 11 ezer körül van, a lakosoknak nagy szüksége van az ilyen rendezvényekre.

Az esős idő sem tántorította el a látogatókat, sokan látogattak ki a fesztiválra. Természetesen a zenés program sem maradhatott el, az este folyamán élőzene, Bódi Csabi várta a közönséget, majd retro partyra várták a táncolni vágyókat.