Színes programsorozat keretében adják át a megújult Városházát

2023. 05. 25., 17:09
A „szokásos” szalagátvágás helyett igazán méltóképp kívánja megünnepelni Kecskemét városa a megújult Városháza átadását. Június 4. és 10. között színes programsorozatra várnak mindenkit. Amellett, hogy belülről is megnézhetik a gyönyörű épületet, koncerteken, foglakozásokon, kulturális műsorokon is részt vehetnek az érdeklődők a hét folyamán.

A Városháza minden porcikájában megújult, köszönhetően kivitelező és az örökségvédelem hathatós együttműködésének, valamint a projektmunkában résztvevők munkájának. Az elvégzett munka rendkívül szakszerű volt, és csodálatos megújuláshoz vezetett, de ennél is többről van szó. Egy új funkciót, új tartalmat is sikerül a Városházának adni, ez pedig a felújított épületben hamarosan megnyíló modern és interaktív látogatóközpont. Erről beszélt Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere a mai Közgyűlésen, a Modern Városok Program keretében megvalósuló Városháza műemléki felújításáról szóló beszámoló kapcsán.

A polgármester elmondta, a megújult Városháza átadására egy ünnepségsorozatot terveznek június 4. és 10. között. Az első nap a nemzeti összetartozás napjához kapcsolódik, és mivel az épületre (és a város számos épületére) jellemző szecessziós stílus a határokon is átível és határon túli testvérvárosainkra is jellemző, egy velük (delegációikkal) közös ünneplés igazán méltó ehhez az eseményhez. Az ünnepségen beszédet mond Sepsiszentgyörgy városvezetője. A hét folyamán mindenki számára lehetőség nyílik Városháza megtekintésére, a város intézményei által szervezett programok, koncertek, foglalkozások várják az érdeklődőket, az eseményt a testvérvárosok által hozott műsor színesíti. A színes és izgalmas programsorozat június 10-én, a szecesszió világnapján zárul.

Szemereyné Pataki Klaudia kiemelte, a hét folyamán javaslatot fog arra tenni, hogy a díszterem mellett elhelyezkedő két terem is méltó nevet kapjon. Ez alapján az egyiket Lestár Péterről, a másikat pedig Kada Elekről neveznék el.

A Városháza felújítását, pártállástól függetlenül, minden képviselő dicsérte, mindannyian köszönetet mondtak azoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy az épület nem csak újra dicső fényében pompázik, de az új funkciókkal is bővült (látogatóközpont, kávézó), mindezeknek köszönhetően pedig turistákat, érdeklődőket vonz a városba az ország, a világ minden tájáról.