Szomszédvári csata következik kedden

2023. 01. 29., 19:36
A 18. forduló utolsó meccsén a Szolnoki Olajbányász fogadja a Tiszaligetben a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemétet.

A Tisza-partiak ugyan vereséget szenvedtek legutóbb Debrecenben, de ennek ellenére is őrzik előkelő második pozíciójukat a pontvadászatban.

A hírös városiak szintén alulmaradtak ezt megelőző összecsapásukon Nyíregyházán. A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a 7. helyen áll jelenleg a tabellán.

-Mindkét csapat vereséggel a háta mögött várhatja ezt a keddi megmérettetést - emlékeztetett Forray Gábor, a kecskemétiek vezetőedzője. - A szolnokiak talán még nagyobb elánnal fogják belevetni magukat ebbe a szomszédvári csatába, hogy javítsanak hazai pályán. Szervezett csapat, a legnagyobb erősségük a védekezés, amiből gyorsan váltanak át támadásba. Állandó nyomást helyeznek a labdára, a betöréseknél is jól szűkítik a területet. Hatékonyan váltogatják meccsen belül a zónavédekezést, az emberfogást. Erre kell nekünk leginkább felkészülni, és majd a mérkőzésen jól reagálni élesben. Legutóbb is az okozta a vesztünket ellenük, hogy sok labdát adtunk el fönt, és abból könnyű gólokat kaptunk. Továbbá a lepattanózásban kell javulnunk, ha szeretnék megszorongatni őket. Ezek úgy vélem nagyobb koncentrációval javítható elemek. Bízom a csapatban, a játékosaim kiváló sportemberek, akik magas kosárlabda IQ-val rendelkeznek.  A hétvége megmutatta, hogy ebben a bajnokságban bárki képes legyőzni a másikat. Mi is azzal a feltett szándékkal megyünk a Tiszaligetbe, hogy bravúrt mutassunk be. Sajnos továbbra is megvannak a problémáink, hosszú ideje nem teljes kerettel tudunk készülni, meccselni. Ez sem a mi malmunkra hajtja a vizet, pláne mikor ilyen sűrű a menetrend. Számunkra egy játékos kiesése is óriási mínusz. Voltunk már ennél nehezebb helyzetben is, azt is megoldottuk, úgyhogy bízom benne, hogy a hétközi meccsnap ellenére sokan eljönnek Kecskemétről, és közösen ünnepelhetünk majd a lefújáskor - zárta gondolatait a tréner.

Szolnoki Olajbányász - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 
Tippmix Férfi NBI A-csoport, 18. forduló 
2023. január 31., kedd 18.00 @ Tiszaligeti sportcsarnok
Játékvezetők: 
MKOSZ ellenőr: 

Az U20-as meccs 15 órakor kezdődik.

Élő közvetítés a MindiGo Sporton előfizetés után.


Szurkolói információk
 

A 2023.01.31 – kedden - megrendezésre kerülő Szolnoki Olajbányász – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét mérkőzésre a vendégszurkolók csak és kizárólag online vehetik meg belépőjegyeiket az alábbi linken:

https://www.eventim.hu/hu/jegyek/olajbanyasz-2022-2023-szezon-szolnok-tiszaligeti-varosi-sportcsarnok-592841/event.html?ca=12

Vendégszektorok: vendég jobb és vendég bal – csak ide vegyék meg jegyeiket a problémák elkerülése végett! 

Aki nem a megfelelő szektorba vásárolja a jegyét, számolhat a mérkőzésről való azonnali kivezetéssel - írták a szolnoki szervezők.

Fontos, hogy a helyszínen nem lehetséges a jegy megvásárlása! 

A csarnok címe: 5000 Szolnok, Tiszaligeti sétány 9691/12. hrsz.

Szerző: Komáromy András