Több mint 400 gyermek vesz részt a KESI úszótáborában

2024. 07. 10., 18:03
Több mint 400 gyermek vesz részt a Kecskeméti Sportiskola (KESI) úszótáboraiban. A népszerű nyári turnusokra a helyek már három-négy hét alatt beteltek. A legtöbben júliusra jelentkeztek, erre az időszakra már két nap alatt meglett a teljes létszám.
A galéria 9 képet tartalmaz

Június 24-én indult a KESI úszótábora, melyen nyolc turnuson keresztül heti váltásban több mint 400 gyermek vesz részt. A 6-14 éves korosztálynak meghirdetett táborokba kezdőtől a haladó úszni tudó szintig is jelentkezhettek. A gyermekek minden nap kétszer is részt vesznek úszásoktatáson a tudásszintjüknek megfelelően.

A nyitás után reggeli tornával kezdünk kint a játszótéren, utána van még egy pici szabadfoglalkozás a gyerekeknek. Kilenc órától tartjuk az első úszásoktatást, ami 45 perces szokott lenni, és utána jöhet a jól megérdemelt játék itt kint a strandon
— mondta Nagy Nikolett táborvezető.

Vannak olyan gyermekek is, akik távolabbról érkeztek. Zoé Érdről jött a nagymamájához, akinek az indíttatására már harmadik éve jár az úszótáborba.

– Az úszást azért szeretem, mert mindig tanulunk valami újat. A strandot pedig azért, mert itt egy csomót lehet játszani, és van egy barátnőm is, úgy hívják, hogy Mira, csak Mirinek kell becézni – mesélte Kenéz Zoé.

A nagy hőség miatt az oktatók figyelnek a gyermekek folyadékbevitelére és a napfényvédelemre is, a tanulás mellett pedig mindig jut idő az önfeledt strandolásra és a barátkozásra is.