Több mint ezren vettek részt az egyetem nyílt napján

2023. 01. 18., 15:47
Több mint ezer fiatal volt kíváncsi a Neumann János Egyetem nyílt napjára. A mai (szerdai) eseményen nem csak az egyetem három kara, de azok duális partnerei is bemutatkoztak.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 50 képet tartalmaz

Időnként mozdulni is nehezen lehetett, annyi diák lepte el a Neumann János Egyetem CAMPUS-ának auláját az intézmény nyílt napján. Volt, aki csak nézelődött, de sokan konkrét érdeklődési szándékkal érkeztek.

– Mérnök-informatikus pályán gondolkodom, reménykedem benne, hogy el felvesznek, beleszerettem ebbe a helybe – mesélte Mihálovics István.

Az egyetem hallgatói által épített járművek, robotok, mellett a duális képzésben partner cégek standjai is nagyon népszerűek voltak. Több mint ezer fiatal volt kíváncsi minderre.

– Hatalmas az érdeklődés az idei nyílt napunk iránt is. A múlt héten volt az Educatio kiállítás, ott is megjelent az intézményünk. Képzéseinket, szakjainkat mutatjuk be, és szeretnénk azt megmutatni, mennyire vonzó, mennyire kedvelt intézmény a Neumann János Egyetem
—  nyilatkozta dr. Fülöp Tamás a Neumann János Egyetem rektora.

Dr. Fülöp Tamás az egyetem rektora hozzátette, nagyon erős érv a Neumann János Egyetemen megszerzett diploma mellett, hogy a munkaerőpiacon kifejezetten keresett szakmákat szerezhetnek a hallgatók, így nagyon gyorsan el tudnak helyezkedni.

– Mi az, amit ma Neumann tenne? Mivel foglalkozna ma Neumann János? Valószínű kvantum számítógépeket építene. Megújuló járművekkel, olyan technológiákkal foglalkozna, amelyeket itt a Neumann János Egyetemen mind tanítunk. Ilyen a mesterséges intelligencia, a robotika, a digitalizáció, az automatizáció, a fenntartható technológia. Úgy gondolom, hogy mindaz, ami az egyetem kutatási portfóliójába tartozik, ott van a legújabb legkurrensebb témák között – mondta Csizmadia Norbert, a Neumann János Egyetemért Alapítvány elnöke.  

A modern kutatási témák mellett a Neumann János Egyetem további előnye, hogy gyakorlatorientált az oktatás. Ráadásul az intézmény folyamatosan vizsgálja a céges és vállalati igényeket is, ennek köszönhetően a Gazdaságtudományi Karon például idén szeptembertől elindul a Turizmus-vendéglátás szak.

A mai érdeklődés láttán az egyetem vezetése valószínűsíti, hogy ahogyan eddig minden évben, így 2023-ban is növekedni fog a hallgatói létszám.

A nyílt napról bővebben a KTV Kiemelő magazinjában számolunk be.