Több százezres kárt okoztak a vandálok a Széchenyi sétányon

2023. 08. 30., 15:16
Több százezer forintos kár keletkezett a kecskeméti Széchenyi sétányon, a vandálok miatt. Mint arról tegnap hírt adtunk az ott lévő padokat megrongálták, szétdobálták a szemetet és a műfüvet is megégették a rongálók.
A galéria 14 képet tartalmaz

Mint arról tegnap beszámoltunk, kiégetett műfű, kiszakított padok és rengeteg szemét fogadta kedd reggel a Széchenyi sétányon elhaladókat. A mai napon Szamler László önkormányzati képviselő, Boros Gábor a Kecskeméti Városüzemeltetés ügyvezetője és dr. Német Zsolt, a Kecskeméti Városrendészet vezetője mérte fel a károkat.

Szamler László önkormányzati képviselő munkába menet fedezte fel a rongálás nyomait kedd reggel. Mint mondta a tér és az oda kihelyezett köztéri bútorok legalább egyharmadát tönkretették a vandálok.

– Első lépésként a Kecskeméti Városrendészet kollegáit értesítettem, hogy próbáljanak meg utánajárni a kamerák és a környező lakosok segítségével annak, láttak-e, hallottak-e valamit. Értesíteni kellett a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. kollegáit is, hiszen az ő gondozásukban jött létre ez a park pályázati pénzből, aminek a garanciális idejét éljük, és gyanítom majd a rongálás következtében ezt a város elveszíti. Rengeteg pénzbe fog kerülni a felújítás – nyilatkozta a képviselő.

– A Városrendészetnek ezen a körzeten volt szabad kapacitása, így azonnal a helyszínre irányítottam a kollegákat. Begyűjtötték a szükséges információkat, így szinte teljes bizonyossággal meg lehetett állapítani, ki követte el ezt a cselekményt. Most még nem lehet tudni, hogy ez szabálysértés vagy bűncselekmény, a rendőrhatóság dönti el. A kellő információkat a hatóság rendelkezésére bocsájtottuk
— mondta dr. Németh Zsolt, a Kecskeméti Városrendészet vezetője

A tettesek a padokat rongáltak meg, szétdobálták a szemetet, sőt még a műfüvet is megégették, amelyen tenyérnyi égésnyomok láthatóak. A javítási munkálatokat a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. végzi.

– Jelentős kárt okoztak a rongálók. Sajnos megsérült a műfű, a burkolatok több helyen is, illetve a padokat tönkretették. Az elsődleges becslés alapján több százezer forintba kerülhet a helyreállítás, de a tényleges kár összegét csak néhány nap múlva tudjuk meg - árulta el Boros Gábor, a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Boros Gábor elmondta, ugyan megrendelték a javításhoz szükséges dolgokat, azonban ez így is hosszabb időt vesz majd igénybe. Annyi biztos, hogy szeptember 18-ig rendbe szeretnék hozni a területet, mivel akkor avatják majd fel a Széchenyivárosi Közösségi Házat. Mint mondták, a gyors jelzésnek hála ez meg is történhet.

Kapcsolódó cikk