Új helyszínek is bekapcsolódnak a Múzeumok Éjszakájába

2024. 06. 11., 15:09
„Kecskemét is kiállítja…” címmel ismét lesz Múzeumok Éjszakája Kecskeméten. Idén régi-új helyszínekkel és első csatlakozókkal bővül a paletta. Június 22-én 32 statikus és 1 mozgó helyszínen várják a vendégeket.
Banczik Róbert fotója 2017-ben készült a Múzeumok Éjszakáján

Már készítik elő a kiállításokat a Bozsó Gyűjtemény több helyiségében. A Múzeumok Éjszakájára készülnek, melyen több, nem mindennapi tárlat várja majd a vendégeket. A három időszaki kiállításon a nosztalgia és Bozsó János festőművész kerül majd a középpontba.

– Az egyik programunk a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumtól kölcsön kapott „Menzán innen, menzán túl” című kiállítás lesz, amely egy különleges időutazásra invitálja a látogatókat. Emellett készülünk egy zenegépkiállítással, az 50-es évektől a 80-as évek végéig mutatunk be gépeket, köztük amerikai, német és lengyel gyártmányt is. Emellett egy nagyon érdekes Bozsó kiállítást is összeállítunk
— árulta el Bozsó János, a Múzéj főszervezője. Mint kiderül, egy kalandos út után hazatért festménykollekciót mutatnak majd be a Múzeumok Éjszakáján. 

Aznap 32 statikus helyszínen várják a vendégeket, és lesz mozgó múzeumi kaland is, hiszen retró buszok járnak majd a különböző állomások között. A gyerekek számára idén is nagyon sok programmal készültek a szervezők, lesz számtalan koncert, időszakos kiállítások és kézműves foglalkozások is.

Vannak jól ismert, régről visszatérő helyszínek, de teljesen újak is bekapcsolódtak az idei Múzéj programdömpingjébe. Erről folyamatosan informálódhatunk a muzeumokejszakajakecskemet.hu, illetve a Múzeumok Éjszakája Kecskemét Facebook oldalon is. ”

Ismét a helyszínek sorában köszönthetjük a Gépész Múzeumot, az Evangélikus templomot, de vadonatúj állomások is lesznek, úgymint a Holokauszt kiállítás a vasútállomáson, a Rinotéka a Kada-villában, valamint a Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Kara.

A részletes programfüzet ITT lapozgatható!