Új ipari park Ballószögön

2023. 11. 27., 18:35
Új Ipari parkot avattak ma (hétfő) Ballószögön. Mint a rendezvényen elhangzott a több mint 300 millió forintos, zömében a Területi Operatív Program forrásaiból kialakított terület iránt már most komoly az érdeklődés.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 19 képet tartalmaz

Ballószög keleti oldalán már évekkel ezelőtt megteremtette a lehetőséget az önkormányzat, egy közel hét hektáros ipari park létrehozásához. Az ipari parkká minősítés azonban komoly erőfeszítésébe került az önkormányzatnak. A mai átadó ünnepségen elhangzott, hogy 318 millió forintból létrehozott övezet, minden modern infrastrukturális követelménynek megfelel.

- Elkészült egy csarnok, elkészült az út, ami nagyon fontos része a területnek, elkészült egy szennyvízátemelő, egy tűzivíztároló valamint az ivóvízhálózat valamint egy trafóállomás
— mondta a rendezvényen Somogyi Lajos, Ballószög polgármestere.

Elsőként 360 m2-es műhelycsarnok épült az ipari parkban. A csarnokban hamarosan már egy fémipari cég dolgozik majd, de a környező területek iránt is komoly az érdeklődés. Somogyi Lajos polgármester kiemelte, fontos, hogy Ballószög megfelelő munkaerő megtartó erővel rendelkezzen, ebben is komoly segítség az új ipari park, amely a Területi Operatív Programnak köszönhetően közel 90%-os pályázati támogatással valósulhatott meg. A helyszínen Rideg László a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnöke kiemelte, a megye minden pontjára jutott a TOP-os fejlesztési pénzekből.

- 113 milliárd forintnyi közösségi célú fejlesztésre futotta itt Bács-Kiskun vármegyében és ebből megcsináltunk, elkészítettünk a településvezetőkkel közösen 774 projektet
— mondta Rideg László, Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnöke.

Rideg László elnök kiemelte, Ballószöget szívesen keresték meg az újabb forrással és lehetőséggel egy ipari park kialakításához, mert az elmúlt időszakban is pontosan és gyorsan végrehajtotta a fejlesztéseket a település.