Újítják a színház előtti járdát

2023. 11. 02., 16:07
Elkezdődött a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház előtti járda felújítása. A pénteki előadást megtartják a teátrumban, a nézők az oldalsó bejáratokon tudnak majd bejutni az épületbe. A munkálatok a tervek szerint jövő hét végére befejeződnek.
A galéria 31 képet tartalmaz

Elkezdték felszedni a járdát a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház előtti téren. A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. végzi a munkálatokat az önkormányzat finanszírozásában.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester azzal a kéréssel fordult a Városüzemeltetési Nonprofit Kft.-hez, hogy feladatai közé ütemezze be a színház előtti járda felületnek a helyreállítását. Ez meg is történt és ennek megfelelően a város gazdasági társasága megtervezte és elindította ezt a munkafolyamatot, amit a mai nappal el is kezdtek elvégezni
— mondta Jánosi István önkormányzati képviselő.

Kezdetét vette tehát a felújítás, amire már nagy szükség volt, ugyanis az aszfalt nagyon töredezett volt.

Egy hét múlva már egy csodálatosan szép aszfalton jöhet be a tisztelt néző a színházba. Önöktől pedig, tisztelt Hölgyeim és Uraim egy kis türelmet kérek majd, mert ez az egy hét, amíg a munkálatok folynak, valóban egy kicsit nehezebb lesz. A két oldalsó úton kell majd feljöjjenek, de biztos vagyok benne, hogy utána könnyedén betalálnak a színházba, ebbe a csodálatos ékszerdobozba
— emelte ki Cseke Péter, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója.

Cseke Péter azt is hangsúlyozta, hogy a színházi előadás nem ott kezdődik, hogy felmegy a függöny, hanem hogy a nézőket hogyan fogadják a ruhatárban, vagy a jegypénztárban, vagy hogy milyen úton jutnak el a színházba. Jánosi István önkormányzati képviselő pedig azt hangsúlyozta, hogy a kecskeméti nemzeti megérdemli a törődést.

„Amellett, hogy építészetileg a város egyik ékessége, egy ékszerdoboz tulajdonképpen, ez magával vonja hogy a környezetét is illik rendben tartani. Egyébként meg egy hihetetlen népszerű, látogatott művelődési intézmény, nagyon népszerűek az előadások, nagyon sokan látogatják, tehát természetes, hogy a környezetének is olyan módon kell helyreállítottnak lenni, hogy szívesen jöjjenek ide a látogatók, akik előadásról előadásra töltik meg a nézőteret.”

A szakemberek a tervek szerint jövő hét végére végeznek a munkálatokkal és egy teljesen új aszfalton léphetünk majd be a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházba.