Ünnepi hangulatban telt az idei utolsó Fashion Reggeli

2022. 12. 03., 17:44
Kell-e, hogy tökéletes legyen a karácsony? Kinek kell, hogy megfeleljünk az ünnepekkor? A lakás vagy mi csillogjunk jobban? Csillámok, csillogás, kiváló minőségű borok, a legtrendibb ékszerek, ruhaköltemények, tippek, trükkök, hogy hogyan éljük ne csak túl, hanem meg is a karácsonyt. Mind-mind az idei utolsó Fashion Reggelin a Malom Központ mozitermében szombaton délelőtt.
A galéria 38 képet tartalmaz

Fiatal és régebb óta fiatal hölgyek és a szervezők legnagyobb örömére urak is megjelentek az idei utolsó Fashion Reggelin a Malom mozitermében.

Az élet legkülönbözőbb területeiről érkezett öt szakember, akik segítettek elkalauzolni a közönséget a karácsonyi forgatagban. Hogyan osszuk be az időnket, mi lehet jolly joker ajándék, és hogyan oldjuk meg a legváratlanabb feladatokat az alapból sem stresszmentes ünnepkor?

Csernus-Farkas Ágota szín- és stílustanácsadó nyitotta meg a szombat délelőttöt. A szakember elárulta, melyek azok az alapdarabok, amelyekkel az ünnepi rohanásban is csinosan élhetjük meg az ünnepeket. "Kosztüm, kis fekete, fehér ing, kiegészítők. Ezek azok az alapdarabok, amikkel nem foghatunk mellé a családi ünnepkor." Elmondta: bátran válasszunk nekünk megfelelő színeket. Aki már unja a kis feketét, nyugodtan választhat a bordó, a zöld vagy éppen a padlizsánlila közül. A szakember azt is elárulta, hogy a jövő év színe a magenta lesz, így azt is beszerezhetjük a ruhatárunkba. A kiegészítőkről pedig csak annyit: gyöngyök a fejpánton, gyöngyök a nyakláncon, gyöngyök a karkötőn, vagyis gyöngyök minden mennyiségben.

A szombati délelőttön a Fashion Reggeli csapatát erősítette Andrássy Cintia business és párkapcsolati coach, aki arra próbált választ adni, hogy "hogyan ússzuk meg a hátralevő 21 napot anélkül, hogy megőrülnénk?" Előadását egy jópofa, mégis igaz felütéssel kezdte: "Nem az ÁNTSZ jön, hanem a Jézuska!" Javasolta, hogy tervezzünk meg minél több dolgot, hogy minél kevesebb váratlan esemény történjen. Azt tanácsolta, hogy bátran kérjünk segítséget, és ne akarjunk mindent egyedül megcsinálni, tömbösítsük, delegáljuk dolgainkat, és tudjunk nemet mondani. Az időpazarló tevékenységeinket – a social media felületek céltalan böngészését – csökkentsük a minimumra, és inkább akkor bújjuk ezeket az oldalakat, amikor egy-egy bevásárlóközpontban sorban állunk. A négy gyermekes anya, cégvezető, coach kiemelte az online vásárlás előnyeit, ám ami a legfontosabb: az IDŐ MAGUNKRA és a HÁLA.

Mindannyian hangolódunk az ünnepekre. Viszont mindannyian másként. A színművészek viszont valahogy még egy kicsit másként. A délelőtt vendégpárosa Szabó Dorottya és Varga-Huszti Máté, a Kecskeméti Nemzeti Színház színművészei voltak. Egyikőjük a szilveszteri premierre készül, másikuk karácsonykor is folyamatosan játszik. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ne készülnének az ünnepekre. Dorottya elmondta, hogy már december elejétől megjelenik lakásukban egy-egy karácsonyi dísz, az elmaradhatatlan alma-fahéj illat, viszont az ajándékvásárlás náluk is szinte mindig az utolsó pillanatra marad. Az ünnepi készülődésen túl beszéltek még arról, hogy mi indította el őket a színészi pályán, az idei évadban melyik a kedvenc szerepük, illetve a mindennapok is szóba kerültek.

A fiatal tehetségek után Fehér Anna Luca, a Koch Borház Kecskemét vezetője kapott szót, aki beavatta a közönséget a karácsonyi boros, pezsgős trendekbe. Azt javasolta, hogy döntsük meg azt a sztereotípiát, miszerint a férfinak italt, a hölgynek csokit illik vinni, amikor vendégségbe megyünk. Arra biztatott mindenkit, hogy nyugodt szívvel vihetünk egy hölgynek is egy nőies italt csokoládé helyett. Jó tanácsként elmondott egy alapszabályt: amikor étel mellé választunk bort, a bor akkor lesz összhangban az étellel, amikor színben passzolnak, ekkor már nagy baj nem lehet. A humoros összegző végén elmondta, a legfontosabb, hogy ne felejtsük el ünnepelni magunkat.

Mint már szokás, a kulturális ajánlás sem maradhat el a Fashion Reggelin. A Libri jóvoltából a hölgykoszorú vendége volt Spáh Dávid író, aki elhozta első megjelent könyvét. A Família Kft.-ből testvérével ismertté vált színész, rendező, producer s most már író mesélt a könyv keletkezéséről. Szólt arról is, hogy hogyan lett rendezőből író, milyen érzés a saját könyvét látni a polcokon, és hogy hogyan alakult a Família Kft. után az élete. A helyszínen megvásárolhatók voltak a frissen nyomtatott kötetek, amelyekbe a lelkes olvasók dedikálást is kérhettek.

A Fashion Reggelire érkezők megismerkedhettek a Herbalife csapatával és termékeivel is, hiszen a résztvevők megkóstolhatták a kávé modern változatát, az instant gyógynövényes italt is.

A Fashion Reggeli jó ügy érdekében gyűjtött adományokat az esemény egész ideje alatt a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban fekvő betegeknek, akik a karácsonyt is a kórház falain belül töltik. Mind gyerekeknek, mind felnőtteknek szép számban érkeztek adományok, melyek az ő karácsonyukat is kicsit szebbé varázsolhatják.