Ünnepi műsorral, bankettel köszönték meg a szociális dolgozók munkáját

2022. 11. 18., 22:16
Pénteken több száz szociális szférában dolgozó szakember gyűlt össze a Hírös Agórában, hogy egy estét a megérdemelt kikapcsolódás jegyében töltsön. Az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága (ESZII) a szociális munka napja alkalmából színvonalas néptáncműsorral és az aulában rendezett nagyszabású bankettel köszönte meg munkájukat. Az esten sor került Az év dolgozója-díjak átadására is.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 25 képet tartalmaz

Az Agóra színházterme kis híján megtelt péntek este idősgondozókkal, családsegítőkkel, bölcsődei nevelőkkel és más, a szociális szférában dolgozó szakemberekkel. A Kecskemét Táncegyüttes a nemrég Mexikóban előadott műsorának részleteit mutatta be a hálás közönségnek: volt gömöri, kalotaszegi, somogyi üveges tánc, Felső-Tisza vidéki összeállítás és nem maradtak el a Kiskunság táncai sem.

„Ma este Önöket, a szociális ágazatban dolgozókat köszöntjük. Önöket, akik az elesettekért dolgoznak. Önöket, akik őszinte hittel és hivatástudattal segítenek azokon, akik bajban vannak. Az Önök munkáját nem véletlenül hasonlítják az angyalokéhoz, hiszen tevékenységük sokszor nem elsősorban szemmel látható, nem ésszel felfogható, hanem szívvel érezhető” – fogalmazott köszöntőjében Engert Jakabné alpolgármester.

„Mi dolgunk a világon? Küzdeni erőnk szerint a legnemesbekért – vallotta Vörösmarty. Soha ne feledjük: csak úgy tud ember maradni az ember, ha van, aki segítsen neki. Hogyan? Ahogyan tud, ahogyan lehet. Mindannyian szeretnénk ember módon élni, ezt csak úgy lehet, ha tiszteljük az embert. Az ember a másik emberrel való kapcsolatban válik igazán emberré. A bencés szerzetesek regulájában található a következő, megszívlelendő mondat: a fiatalabbak az idősebbeket tiszteljék, az idősebbek a fiatalokat szeressék. Az evangéliumban pedig azt olvassuk: úgy világítson a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jótetteiteket. Egyszeriek vagyunk és megismételhetetlenek. Mindenki egy csoda, a legelesettebb emberben is ott van valamiképpen a végtelen” – mondta beszédében dr. Pataki Mariann, az ESZII intézményvezetője.

Az est keretében Az év dolgozója-díjat vehetett át:

Szász Sarolta (Család- és Gyermekjóléti Szolgálat)

Szabó Lászlóné (Mosolysziget Értelmileg Sérültek Nappali Intézménye)

Ráczné Mazzeo Mária (Őszirózsa Időskorúak Gondozóháza)

Gyenes Krisztina (Margaréta Otthon)

Jászné Glummercz Ildikó (Pillangó Bölcsőde)

Heizerné Kiss Szilvia (Igazgatóság)

Dr. Pataki Mariann két további elismerésről is beszámolt: Szociális Munka Napi Elismerésben részesült Kapás Lászlóné, a Margaréta Otthon ápolója, valamint – éppen ezen a napon – miniszteri Pro Caritate-díjban részesült Csonka Imre, az ESZII szociális és gyermekvédelmi igazgatója.

Néhány nappal ezelőtt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Regionális Központja a náluk dolgozóknak mondott köszönetet a szociális munka napja alkalmából a Három Gúnár Rendezvényházban tartott ünnepségen. Az erről szóló cikkünket itt olvashatja.